Mobilní telefon | LG | Patenty

Patent LG ukazuje rozkládací telefon, ze kterého uděláte tablet. Displej se ohne

Všemožně ohýbací telefony a tablety jsou pravděpodobně dalším krokem v technologickém vývoji a většina firem se snaží přijít s vlastními nápady, jak se s touto výzvou poprat. Jednou z nich je i LG, které registrovalo patent na něco, co vypadá jako hybridní ohebný tablet či telefon.

Přístroj je popsán jako „mobilní telefon s ohebným displejem, který se dá složit napůl“. Patent byl podán už v červenci roku 2017, teprve před několika dny se ale stal schváleným a veřejným.

Obrázky patentu ukazují dva potenciální telefony. První model je úzký telefon s kamerou na zadní straně, který se dá složit, načež displej na přední straně bude znázorňovat informace jako čas, počasí a upomínky.

Druhý model je podobného formátu, při složení však ponechává úzkou průhlednou část telefonu, skrze kterou bude možné vidět notifikace a další informaci, aniž byste museli telefon rozevřít.

Patent samozřejmě nemusí nutně znamenat, že se podobného zařízení někdy dočkáme. Minimálně ale znázorňují, jakým směrem se společnost chce ubírat.

Diskuze (2) Další článek: Na grafické karty se leckde čeká jak na banány. Mohou za to kryptoměny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,