Past na mouchy, která je přitom nezabije. Připojíte ji do USB a uděláte mouchám kolotoč

Poletující mouchy v domácnosti vyřeší primitivní nástroje jako je mucholapka nebo plácačka, ale v tom případě to mají mouchy spočítané. Pro přírodomilce, kteří by ani mouše neublížili, je určena šetrná past na mouchy do USB! Jak funguje se podívejte na videu výše.

Pracuje na jednoduchém principu. Mouchy naláká na nektar (voda s cukrem), který je umístěn v miskách na vrchní straně. Během hostiny se přes ně pomalu a plynulou rychlostí nasune průhledný kryt, které je nijak nevyplaší, a tak zůstanou pod ním. Otáčivý kryt má přitom lamely, kterými mouchy dostrká do zásobníku. Tam pak bzučí se svými kamarádkami, dokud je nepustíte ven.

Není to žádný nový vynález, zmínky o něm už jsme našli minimálně z loňska. Teď se ale zjevně stává hitem v Asii, že se o něm píše i na technologických webech. Netušíme, nakolik je tento vynález účinný. Pokud byste to snad chtěli vyzkoušet, můžete se rozhlédnou po čínských e-shopech jako je Aliexpress apod. , kde se prodává za cenu od 10 do 20 dolarů (220 - 440 Kč). Provedení jsou různá, nejčastěji se připojují do USB, některá jsou ale do běžné elektrické zásuvky.

Diskuze (19) Další článek: Jak si vyměnit občanský průkaz za eObčanku s čipem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,