Intel | Procesory | Čína

Pašeráci procesorů se snažili dostat čipy Intel do Číny. Měli je oblepené po těle

Filmové scénky, kdy se snaží pašeráci převézt přes hranice drogy nebo peníze, které mají připevněné přímo na těle pod oblečením, se dostaly v těchto náročných časech na novou úroveň. Čipová krize a různá omezení znamenají, že už se totiž podobným způsobem pašují i procesory.

Web HKEPC informoval o tom, že čínští celníci na hranici s Hongkongem zadrželi podezřelé osoby, u kterých se našlo celkem 304 procesorů Intel Core 10. generace. Konkrétně se jednalo o procesory Intel Core i9-10900K a Core i7-10700K.

Jeden z pašeráku jich měl na těle přilepených dokonce 256, takže otázkou je, jestli to byl vtipný ajťácký záměr, nebo náhoda. Úředníci chytili v úzkém časovém rozmezí dvou týdnů dva řidiče, kteří oba vypadali podezřele a nervózně. Zatím se tedy neví, jak velké operace s pašováním procesorů jsou, protože jde jen o dva případy, kdy došlo k zadržení.

V Číně je stejně jako jinde nedostatek procesorů a přeprodejci dokáži na nedostatku skvěle vydělávat díky tomu, že prodávají čipy za mnohem vyšší ceny, než je běžné.

Diskuze (7) Další článek: Tip: Chcete mít vycentrované ikony na hlavním panelu jako ve Windows 11? TaskbarX pomůže

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,