Parallels Desktop 9: nová verze virtualizace pro OS X

Minulý rok jsme vám přinesli podrobnou recenzi virtualizačního softwaru Parallels Desktop 8 od společnosti Parallels, který je vzhledem k výkonu zatím nejlepším systémem na virtualizaci pod operačním systémem OS X.

Společnost Parallels nyní představila novou verzi Parallels Desktop 9, která přináší řadu novinek. Kromě výrazného zvýšení grafického (až o 15 %) a diskového výkonu (až o 40 %) přináší samozřejmě podporu Windows 8.1 a OS X Mavericks (10.9). Technologie Power Nap nyní funguje i s aplikacemi ve virtualizovaných Windows.

Velkou výhodou je také nový systém synchronizace dat mezi OS X a virtualizovanými Windows. Pokud tak například máte Dropbox a další služby a v nich spoustu dat, nemusíte znovu stahovat a obsazovat kapacitu virtualizovaného počítače. Stačí původní umístění.

 2013-08-31 v 17.10.59.png
Oficiálně podporované operační systémy pro virtualizaci, neoficiálně lze ale provozovat i další

Parallels Desktop 9 bude v prodeji 5. září za cenu 80 dolarů (přibližně 1 600 Kč s DPH). Pokud přecházíte z minulé generace, je cena pouze 50 dolarů (přibližně tisíc korun).

parallels-access-app-switcher.jpgapp-switcher-parallels.png launchpad-parallels-access.png
parallels-access-on-ipad-accessing-windows-word-2013-with-parallels-access-windows-mac-keyboard.jpg
Ukázka rozhraní Parallels Access na iPadu

V ceně je i šestiměsíční přístup k Parallel Access, který umožňuje vzdálený přístup k virtualizovanému stroji. Není tak problém mít třeba na iPadu Windows 8.1 a další systémy, přičemž se nejedná pouze o jednoduchý stream obrazu, ale Parallels celé ovládání optimalizoval právě pro ovládání dotykem.

 

Diskuze (14) Další článek: Steve Wozniak: Steve Jobs nikdy nenapsal ani řádek kódu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,