Pancéřovaný robustní Dell Latitude 14 Rugged Extreme

Do redakce nám dorazil odolný notebook v gumovém kufříku. Polévali jsme jej vodou, házeli jsme s ním a bušili do něj kladivem, ale především jsme se na něj podívali zblízka.

Dell Latitude 14 Rugged Extreme už řadu vlastností naznačuje ve svém názvu: čtrnáctipalcový odolný notebook určený do těch nejnáročnějších podmínek. Existuje několik specializovaných značek, které se na tuto kategorii zaměřují, Dell jako počítačový výrobce s komplexní nabídkou může nabídnout tyto počítače v rámci uceleného řešení, tedy nejen odolné počítače, ale třeba i výpočetní zázemí v podobě serverů. Tím může mít ve výběrových řízeních trochu navrch.

Odolná čtrnáctka si poradí s prachem, vodou, pády, či extrémními teplotami. Splňuje vojenský standard MIL-STD-810G. Robustní šasi z hořčíku je v rozích chráněné pryžovými nástavci. Všechny konektory jsou ukryté za vodotěsnými dvířky, pouze ze spodní strany jsou odhalené konektory pro dokovací stanici včetně připojení externích antén. 

530844530
Svým přátelům na Facebooku se pochlubíte i v extrémních podmínkách

Dotykový displej není žádným překvapením, kvůli ovládání v rukavicích je rezistivní, ale reaguje dobře. Podobně je na tlak citlivý i touchpad, můžete po něm jezdit třeba kusem klacku a bude fungovat. Přitom se při použití holých prstů nijak neliší od obyčejného touchpadu, je příjemně citlivý a nemusíte na něj nijak tlačit.

15608683
Odolný notebook můžete položit i na stůl, kterému zrovna nedůvěřujete

Použité komponenty jsou jinak zcela standardní, nemusíte se omezovat na pomalejší procesory nebo méně výkonný disk. U takového typu počítače je ostatně SSD téměř nutností. Můžee mít i dedikovanou grafickou kartu a nechybí podsvícená klávesnice. Přesto to rozhodně není počítač pro obyčejného smrtelníka. Je těžký, drahý, přístup ke konektorům za krytkami si často říká o zlomený nehet, ale chápeme, že pro techniky v terénu je tento kousek lákavým zařízením.

Technické parametry najdete u výrobce.

 

Diskuze (9) Další článek: Jak je možné, že mobil ví, kde zrovna jsme?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,