DDR4 | Paměti | DDR5

Paměti DDR5 zaplaví trh. SK Hynix brzy spustí hromadnou výrobu

Spousta výrobců tento rok uvede novou generaci operačních pamětí DDR5 a mezi největší patří jihokorejská společnost SK Hynix. A právě tato společnost se nyní připomněla s tím, že hromadná výroba bude používat nové technologie.

SK Hynix se před několika týdny pochlubila, že poprvé vyrábí mobilní 8Gb (1GB) čipy LPDDR4 s frekvenci 4 266 MHz a to pomocí technologie EUV (Extreme ultraviolet lithography).

SK Hynix tak přechází na novou vlastní výrobní technologii 1anm, což je čtvrtá iterace 10nm technologie (něco jako 10 nm+++). Ve výsledku to umožní dostat na jeden wafer až o 25 % více čipů.

Stejnou technologii bude SK Hynix používat i u nových čipů DDR5, přičemž hromadná výroba začne v druhé polovině roku. Lze očekávat, že je vše načasováno tak, aby bylo dostatek čipů s příchodem nové platformy Intel Alder Lake, která bude paměti DDR5 podporovat.

SK Hynix má rovněž plány do konce tohoto roku spustit hromadnou výrobu 176vrstvých NAND flash pamětí, které jsou určené pro budoucí SSD pro rok 2022.

Diskuze (6) Další článek: Kioxia zkoumá flash čipy typu HLC pro budoucí SSD. Zatím vydrží jen 100 přepisů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,