Sociální sítě | MySpace

Pamatujete na MySpace? Omylem přišel o většinu obsahu, kterou lidé za jeho existenci nahráli

MySpace, legendární sociální síť, která byla výchozím místem pro sdílení a virtuální komunity před Facebookem a Instagramem, se dopustila fatální chyby. Provozovatelé přiznali, že přišli o většinu obsahu, kterou lidé na MySpace nahráli.

Jde o veškeré audio soubory, fotografie a videa, které lidé nahráli mezi lety 2003 a 2015. MySpace je ztratil při stěhování serverů a mimo jiné oznámením přiznal, že nemá zálohy. Každého uživatele nyní při návštěvě přivítá upozorňující hláška, že jeho staré soubory už na něj nečekají.

Většina původních uživatelů dávno MySpace nepoužívá, tak jim to pravděpodobně bude jedno. Přesto zpráva zamrzí, hlavně proto, že to zní jako školská chyba, které bylo možné se vyvarovat. MySpace se postupně vyprofilovala v hudební sociální síť a pro mnoho kapel po celém světě byl profil na MySpace místo, kde svoji hudbu prezentovalo. Teď je vše nenávratně pryč. Síť uvedla, že ji to mrzí.

Největší sláva MySpace se psala kolem roku 2005. Tehdy ho za 580 milionů dolarů koupila mediální korporace NewsCorp miliardáře Roberta Murdocha a v té době se také mohla chlubit titulem nejnavštěvovanější stránky v Americe. Oblíbenost ale s nástupem konkurenčních sítí jako Facebook začala strmě klesat a v roce 2011 stránku NewsCorp prodalo za pouhých 35 milionů dolarů.

Diskuze (9) Další článek: Apple má nové modely levnějších iPadů. Začal je prodávat bez velké slávy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,