Padělané Pentium III v Koreji

V Jižní Koreji byl zaregistrován případ falšování procesorů Intel Pentium III. Procesory byly přetaktovány a prodávány pochopitelně za vyšší cenu. Vše bylo provedeno velmi profesionálně a jen skutečně pečlivý a zvídavý člověk by si odlišností všiml.

Procesory Intel Pentium III 650E s externím taktem 100 MHz byly přetaktovány na 866 MHz s externím taktem 133 MHz. Do prodeje se dostaly jako Intel Pentium III 866EB. Práce byla odvedena skvěle – vše bylo stejné, jako skutečné Pentium III 866EB.

štítek přeraženého procesoru

Předělaný procesor se pozná podle přetisku, kdy místo filipínské továrny se simuluje malajská. Nápis PHILIPINE je přeražen na MALAY. To však není tak dlouhé, jako původní slovo, takže lze rozpoznat konec „…PPINE“.

Živě komentuje: Problém s přetaktováním provází procesory od nepaměti. Pokud si jej však provede uživatel pro sebe, tak se vlastně nic neděje (pouze může přijít o záruku, případně jiná rizika, která na sebe uživatel bere). Ovšem prodávat takové procesory oficiálně na trhu za jiné je jasný zločin.

Itálie měla podobný případ, ale zde na to šel výrobce „od lesa“. Neprodával totiž procesory pod značkou Intelu, ale pod svou vlastní. Následný soudní spor Intel prohrál, takže procesory B52 Genesys se prodávaly dál.

Rád bych věděl, co se s touto odvážnou firmou stalo. Jejich webová stránka www.genesys-b52.com ani www.b52mmx.com již nějakou dobu nefunguje.

Diskuze (2) Další článek: VIA KT133A čipset má další chybu

Témata článku: , , , , , ,