Hry | Herní konzole | Monopoly

Pac-Man oslavil 40 let. Teď si ho můžete zahrát i jako deskovku ve stylu Monopolů

Jak opětovně prodat jednu a tutéž hru? Tvůrci úspěšné deskovky Monopoly v tom mají jasno – stačí jednou za čas vydat novou edici. V minulosti se tak hráči dočkali verze s plně elektronickým bankovnictvím či varianty s hlasem ovládaným bankéřem. Aktuální připravovanou novinkou je Monopoly Arcade Pac-Man, oslavující 40 let od vydání legendární počítačové plošinovky.

Plošinová hra, vyvinutá společností Namco, byla poprvé uvedena v Japonsku 22. května 1980. Záhy si získala značnou popularitu a dá se říci, že se stala symbolem své doby. Výročí této herní ikony má připomenout právě nejnovější verze deskové hry Monopoly.

Monopoly Arcade Pac-Man

Kromě figurek v podobě Pac-Mana nabídne Monopoly Arcade Pac-Man například herní desku a kartičky ve stylu počítačové grafiky z osmdesátých let minulého století. Místo názvů ulic a náměstí budou hráči stavět na polích označených jako herní úrovně a namísto peněz obdrží body. Součástí hry je také figurka ducha, která může hráče poslat do vězení.

Asi největším lákadlem bude zmenšenina herního automatu, na němž si po průchodu startem budete moci zahrát Pac-Mana i s jeho dobovým zvukovým doprovodem. Podle výsledku pak obdržíte na své konto příslušný počet bodů, za které můžete nakupovat úrovně a zvyšovat jejich hodnotu. K identifikaci jednotlivých hráčů slouží plastová herní mince.

Hra Monopoly Arcade Pac-Man se již prodává například na Amazonu za cenu 32,90 britských liber, což je v přepočtu přibližně 955 korun. Postupně se také objevuje v nabídce některých českých e-shopů s termínem dodání na začátku srpna.

Váš názor Další článek: Twitter odhalil, co stálo za velkým hackem. Mohou za něj zaměstnanci oklamaní phishingem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,