Ověřitelná chyba Windows 2000, kterou ale stěží zažijete

Oblast 51 je synonymem pro tajnou leteckou základnu zkoumající UFO. Kupodivu je 51 i tajemným číslem ve Windows 2000 Server.
Oblast 51 je synonymem pro tajnou leteckou základnu zkoumající UFO. Kupodivu je 51 i tajemným číslem ve Windows 2000 Server. Chyba, o které je řeč, spočívá v tom, že při velkém počtu definovaných IP (konkrétně 51 a více) na jednom počítači (například spoustě virtuálních serverů) se zpřehází adresářové objekty v Active Directory daného serveru. Chyba se ovšem projeví pouze v případě, že je daný server současně primárním řadičem domény.

Microsoft tuto chybu potvrdil, nicméně oznámil, že hot-fix nepřipravuje, protože si zatím žádný zákazník nestěžoval. Pro jistotu Microsoft doporučuje přesunout řadič domény na jiný počítač.

Z popisu chyby je vidět, že ji opravdu stěží zažijete. Není totiž pravidlem, že by server byl primárním řadičem domény a současně by na něm běžely desítky virtuálních serverů. Kvůli rozložení zátěže se toto běžně rozkládá na více serverů. Pokud si ale dáte záležet, můžete chybu rekonstruovat.

Diskuze (8) Další článek: VNC: Monitor přes kopírák

Témata článku: , , , , , , , , , ,