Outlook.com na vlastní doméně: není jenom Google Apps

Zaregistrujte si doménu za pár korun a pomocí Live Custom Domains si na ní založte e-mailovou schránku Outlook. Je to zdarma a pěkně na vlastní doméně.

Vlastní logo

Microsoft nabízí jednoduchý způsob, jak vizuálně přizpůsobit prostředí. Nečekejte ale žádné zázraky, vše začíná a končí u nahrání logotypu. I tak to bude užitečné především pro firmy, které rády uvidí schránku ve firemním stylu.

live custom/16 brand.png
 Zapnutí přizpůobení vzhledu

Nejprve je třeba v „Co-branding“ zapnout přizpůsobení „Create brand“ a poté do „Header logo“ nahrát nový logotyp a „vypublikovat“ na web.

Ať si ostatní založí schránku u vás

Pokud máte například doménu v podobě svého příjmení a chtěli byste umožnit i svým jmenovcům, aby ji mohli využívat, je na to Microsoft připraven. Na webové stránky si můžete vygenerovat odkaz, pomocí kterého si může kdokoliv založit e-mailovou schránku na vaší doméně.

V „Open membership“ -> „Settings“ tlačítkem zapněte otevřenou registraci až pro 500 e-mailových schránek a poté v menu vyberte položku „Sign-up module“. Zde si můžete vytvořit vlastní banner s odkazy na registraci schránky a přihlášení.

live custom/17.png
 Banner pro web

Banner pak třeba umístíte na vlastní webové stránky, kde se ostatním pochlubíte, že používáte e-mail od Microsoftu na vlastní doméně. A když budou chtít, můžou si u vás založit schránku.

Pro vás to má jednu velkou výhodu – budou vám dělat reklamu, respektive vaší doméně. Naopak pro uživatele takové schránky z toho plynou pouze negativa – nejistota, zdali mu schránku jednoho dne jen tak nezrušíte.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,