Otevřený dopis členům CZ.NIC

Vážení členové CZ.NIC,

dne 28.7.2003 vydalo představenstvo CZ.NIC ceník pro Registrátory, kterým stanovuje nákupní cenu registrace domény na 400,- Kč a roční udržovací poplatek na 600,- Kč (resp. násobky při objednávce na více let). Domníváme, ze tyto částky jsou podstatně vyšší než jsou náklady potřebné na zajištění provozu domény .CZ a registračního systému. Rozhodnutí představenstva CZ.NIC ale nepodléhá regulaci žádného státního orgánu CR a nespadá ani o kompetence valné hromady CZ.NIC.

Do koncové ceny domény budou nuceni Registrátoři promítnout také fixní poplatek CZ.NICu (150.000 Kč ročně) a také náklady na technické a personální zajištění komunikace s centrálním registrem. Jak z uvedeného vyplývá - cena udržovacího poplatku .CZ domény v novém systému se bude takřka blížit ceně současné.

Chtěli bychom tedy urychleně podniknout kroky k tomu, aby došlo ke změně ceníku a aby cena odpovídala nákladům na provoz decentralizovaného systému správy domény. Z tohoto důvodu jsme dnes vyzvali představenstvo CZ.NIC ke svolání mimořádné VH s cílem změny stanov tak, aby ceník schvalovala VH, a následně projednání nového ceníku registraci.

Žádáme tímto otevřeným dopisem podporu členů CZ.NIC.

Praha, 31.7.2003

IGNUM s.r.o.                Prokeš Robert
GLOBE INTERNET s.r.o.   Umlauf Karel
ZONER SOFTWARE s.r.o. Behro Milan

Diskuze (19) Další článek: Laserové tiskárny zvládnou i hologramy

Témata článku: , , , , ,