Facebook Messenger

Osobní počítače už nebudou mobilům závidět plovoucí hlavy. Messenger pro Windows zkouší chat heads

Komunikace bude pro mnohé snazší a dostupnější. Messenger pro Windows by totiž měl přinést koncept známý z mobilů. Chat heads zanechávají v prostoru obrazovky vždy viditelné plovoucí obličeje lidí, s nimiž na platformě komunikujete. Klepnutím se v menším okně okamžitě zobrazí konverzace, v níž můžete rovnou pokračovat.

Koncept plovoucích hlav v Messengeru pro Windows propálil vývojář Alessandro Paluzzi. Funkci objevil v kódu, když ho prozkoumával. Neznamená to však, že vývojový tým nakonec nevyhodnotí, že koncept nefunguje a funkci neopustí.

Messenger Chat Heads Alessandro Paluzzi.jpg
Messenger zkouší chat heads na osobních počítačích (foto: Alessandro Paluzzi / Twitter)

Chat heads se na Androidu poprvé objevily v roce 2013 a z hlediska parity funkcí by pro osobní počítače představovaly významný přídavek. Historie toho, jak se Facebook pokoušel prorazit ve Windows s Messengerem, je dlouhá. Dřívější z iOS přenesené klienty v Microsoft Storu kvalitu nenabídly.

Úplně nový klient pro osobní počítače tehdejší Facebook přislíbil v květnu 2019 a začátkem roku 2020 přišel na Windows, novinka ovšem nezapřela podobnost s webovým klientem (dostupným na adrese messenger.com). Důležité bylo, že aspoň z větší části rovnala krok s Messengery pro jiné platformy a nechybělo jí tolik významných funkcí.

messenger windows prusvitne nabidky w11.png
Poznáváte průsvitné nabídky? Messenger jde s dobou a přizpůsobil se Windows 11 (foto: Petr Urban / Živě.cz)

Zdroje: Aggiornamenti Lumia na Twitteru | Alessandro Paluzzi na Twitteru via MSPoweruser | Messenger News

Diskuze (10) Další článek: Windows 11 ukusují podíl Desítek. Už jsou na pěti procentech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,