Sociální sítě | Twitter | NFT

Originální avatary s NFT. Twitter Blue spouští experiment pro platící uživatele s iPhony

Twitter se stal první masovou sociální sítí, která podporuje ověřené unikátní profilové avatary, jejichž jedinečnost garantuje non-fungible token (NFT). Funkce zatím není k dispozici všem, prozatím se otevřela jen té části uživatelské základny, která si předplácí tarif Blue. Ten je zatím nabízen ve čtveřici zemí.

Navíc je celá záležitost v první vlně omezena na Twitter pro iOS, jinde si avatara s tokenem nenastavíte. (Viditelnost avatara už ale takto omezená není.) Lidé si prý o podporu technologie často říkali. Obrázky ve formátu SVG podporovány prozatím nejsou, jak si už někteří všimli, ale vývojový tým naznačuje, že na tom zapracuje.

Podporovány aktuálně naopak jsou jen statické obrázky ve formátech JPEG a PNG s tokeny v blockchainu Etherea. Profily s avatary opatřenými NFT poznáte podle tvaru šestiúhelníku místo klasického kruhu. Ne každý je z podpory nadšený. Např. doplněk Better TweetDeck už implementoval funkci pro ztišení účtů s avatary s nezaměnitelnými tokeny.

Pro Twitter se jedná o experiment. Není jasné, zda nebo kdy bude funkce rozšířena na jiné platformy a mimo předplatné Blue. Společnost nakonec může experiment vyhodnotit jako neúspěšný a funkci zase zrušit.

Zdroje: Centrum nápovědy Twitteru | Twitter Blue / Twitter | Twitter Support / Twitter

Diskuze (5) Další článek: Navrhli jsme si základní desku Bobík 32S2. Stálo to pár dolarů a za čtyři dny dorazila z Asie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,