Oracle WebDB poháněl atletiku

V průběhu nedávno skončeného Mistrovství světa v atletice provozovalo ARD Virtuální informační studio založené na systému Oracle8.
V průběhu nedávno skončeného Mistrovství světa v atletice provozovalo ARD (německé konsorcium rozhlasových a televizních stanic) Virtuální informační studio založené na systému Oracle8, serveru Oracle Application a prostředí Oracle WebDB. Veškeré zprávy a novinky byly vkládány a publikovány pomocí komponent vytvořených právě ve WebDB (výsledky soutěží byly do databáze importovány přímo z dodávaných souborů). Uživatelé z celého světa tak měli k dispozici takřka okamžitě nejen nejnovější výsledky jednotlivých disciplín, ale také celou řadu dalších informací o všech atletech i o celém šampionátu – včetně obrázků či zvukových a video záznamů.

Živě komentuje: I přes některé mé výhrady k prostředí Oracle WebDB (například nedostatečné kontroly při vývoji, vše blíže v 8. čísle časopisu Connect!) se společnosti Oracle nemůže upřít ohromný krok vpřed. Uživatel uvedením tohoto produktu v polovině roku získal šanci rychle vytvářet (a především pak provozovat) kvalitní databázovou aplikaci využívající moderních internetových technologií a zpracovávající také multimediální data. Uvedené Virtuální informační studio tento fakt jen dokazuje – v konečném součtu nebylo na úplnou realizaci potřeba více než jednoho „člověkoměsíce“. Sportovní fanoušci jsou v posledních letech první skupinou široké veřejnosti, která využívá výhod nejnovějších technologií (a to nejen databázových) – připomeňme například obdobný systém společnosti Sybase, který sklidil značné uznání na loňském mistrovství světa ve fotbale.

Váš názor Další článek: Programujte s Autodeskem

Témata článku: , , , , , ,