Oracle úspěšná mezi čtenáři

Společnost Oracle získala v letošní volbě čtenářů časopisu Intelligent Enterprise první umístění v celkem deseti kategoriích.
Společnost Oracle získala v letošní volbě čtenářů časopisu Intelligent Enterprise, které se mohli zúčastnit pouze předplatitelé tohoto magazínu zaměřeného především na informační technologie v podnikové sféře, první umístění v celkem deseti kategoriích. Svým největším soupeřům, včetně IBM či Microsoftu, tak Oracle demonstroval svoji převahu v mnoha oblastech dnešního trhu s informačními technologiemi. Mezi nejznámějšími oceněnými produkty je Oracle Application Server (nejlepší middleware), Oracle Designer (nejlepší CASE), Oracle Applications (nejlepší podnikové řešení) a Oracle8i Lite (nejlepší SŘBD pro mobilní a vestavěné systémy). Pochopitelně nechybí ani Oracle8i v kategorii o nejlepší databázový server. První místo náleží společnosti Oracle také v oblasti systémové integrace a konzultačních služeb.

Živě komentuje: Pro někoho mohou být výše uvedené výsledky překvapením, zejména co se týká jednotlivých kategorií. Tento poměrně široký záběr totiž dokazuje úspěch ve snaze společnosti Oracle (a spolu s ní také dalších velkých firem z této oblasti) vymanit se z povědomí odborné i laické veřejnosti coby čistě poskytovatel databázových technologií. Zejména opětovné (již potřetí za sebou) ocenění systému Oracle Applications, který postihuje jak oblast ERP, tak CRM a současně má dokonale zabudované internetové prvky, lze považovat za velmi důležité. To by mohlo dopomoci realizovat i jeden z primárních cílů českého Oracle – získat odpovídající podíl na našem trhu s podnikovými informačními systémy a vyrovnat se tak co do objemu výnosů a počtu instalací společnosti SAP. Na některé z vítězných produktů se formou redakčních testů zaměříme v nejbližších třech číslech časopisu Connect!.

Váš názor Další článek: Nainstalujte si zadarmo antiviry kvůli Y2K

Témata článku: , , , ,