Optimus Pultius: malý příbuzný klávesnice s OLED displeji

Studio Art Lebedev oznámilo, že pracuje na malé přídavné klávesnici s OLED displeji, která vychází z konceptu Optimus Maximus. Jako už je u tohoto studia zvykem, objevil se jeden render se stručným popiskem zmiňujícím, že se má klávesnice fungovat stejně jako Optimus Maximus, a že bude vybavená stejnou sadou portů (s výjimkou USB portů, má mít jen jeden namísto dvou USB konektorů).

Budeme doufat, že si autoři této novinky vykašlou na myšlenku, že Pultius ozvláštní netradičním rozložením kláves, které jsou momentálně ve třech oddělených sloupcích po pěti řadách, a klávesy uspořádají konvenčněji tak, aby měly mnohem blíže k osvědčené numerické klávesnici. Patnáct kláves, jejichž funkce i popisky se v závislosti na podnětech zvenčí dynamicky mění, by mohlo stačit k pohodlnému a rychlému ovládání většiny aplikací.

 

optimus-pultius.jpg


Optimus Pultius má být dostupný koncem roku 2008 či počátkem roku 2009 (ale víme, jak to bylo s Optimus Maximus, takže to raději berme s rezervou), o ceně se zatím designéři nezmiňují. S ohledem na existenci třítlačítkové Optimus Mini Three za 184 dolarů a Optimus Maximus se 113 OLED klávesami za 1878 dolarů to ale zajisté nebude žádná láce.

Zdroj: Optimus blog

Diskuze (7) Další článek: ATI a nVidia společně úmyslně udržovaly vysoké ceny čipů, tvrdí žaloba

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,