Oprava pro kuriózní chybu v Internet Exploreru je na světě

"Beztečková" chyba v Internet Exploreru, objevená před pár dny, se dočkala záplaty; Microsoft "vysoce doporučuje" její nainstalování.
Pozoruhodná chyba v Internet Exploreru, umožňující zadávat "beztečkové" adresy a obcházet tím například nastavení v bezpečnostních zónách, se dočkala rychlé opravy. Jde o chybu, která umožňuje zadat IP adresu v podobě jediného čísla (tj. ne jako čtveřici čísel oddělených tečkami) s tím, že Internet Explorer tuto adresu mylně nedetekuje jako internetovou, ale intranetovou (ve vnitřní síti) a aplikuje na ni jiná bezpečnostní pravidla. Chyba je poměrně snadno zneužitelná - pokud si nastavíte pro intranet nízká pravidla ochrany, pak vám může hacker "vnutit" na váš počítač nebezpečný obsah.

Problém se týká všech verzí Internet Explorer 4.0 a novějších, nedotýká se Internet Exploreru 3.0 - jedinou výjimkou je, kupodivu, Internet Explorer pro Macintosh. Promptně vyhotovená záplata řeší všechny verze 4, ne betaverzi 5 (s tím, že další betaverze bude mít tento problém odstraněný). Opravu si můžete stáhnout na této adrese, soubor se jmenuje IE4DIA.EXE a má 372 kB. Pokud používáte Windows 98, pak nainstalujete záplatu standardně, přes Windows Update.

Váš názor Další článek: Chyby ochrany u Motivů pracovní plochy ve Windows 98 a co s nimi

Témata článku: , , , , , , , ,