Prohlížeče | Opera | Hry

Opera má prohlížeč pro hráče. Jmenuje se GX a má jasné „svítící“ prvky

Opera velmi ráda experimentuje ať už na mobilních platformách, či na počítačích. Nyní si připravila novinku pro hráče, kterou uvedla v souvislosti s herní konferencí E3 – speciální internetový prohlížeč. Tomu nechybí jasné barvy v kombinaci s černou a širší možnosti nastavení.

Hlavní rozdíl mezi novou operou GX a klasickou verzí je základní téma – celý prohlížeč je v černé s jasně červenými linkami. Imituje tak herní počítače, které bez barevných svítících elementů prostě nejsou herní. Výrazné prvky mohou být samozřejmě v různých barvách, stejně jako tapeta na úvodní obrazovce, kde Opera přidává i několik exkluzivních. Prohlížeč jako takový má ale kompletní tmavé schéma.

Zajímavější je ale možnost více ovládat, jak moc systémových prostředků si prohlížeč může vzít. Omezit tak lze spotřebu RAM i využití procesoru. K tomu máte v bočním panelu k dispozici i Twitch a na domovské stránce novinky ze světa her včetně nových titulů. K tomu nechybí klasické funkce Opery jako je vestavěný VPN klient či blokátor reklam.

Celkově se tak krom vzhledu příliš neliší, do budoucna ale je v plánu například možnost zobrazit si video v pop-up okně i nad aktuálně spuštěnou hrou. To, společně s většími možnostmi nastavení výkonu by mohlo některé náročnější uživatele přilákat.

Nový prohlížeč můžete stahovat v předběžné verzi pro Windows ze stránek Opery.

Váš názor Další článek: Včely jsou schopné naučit se chápat symboly spojené s počítáním, ukázal experiment

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,