OpenOffice.org 3.2.1: několik oprav a změněné ikony

Vývojáři vydali aktualizaci pro bezplatný kancelářský balík OpenOffice.org, která tento balík povýší na verzi 3.2.1. Na první pohled viditelnou změnou je nová sada ikon souborů a upravené spouštěcí okno, na kterém přibylo logo Oracle.

Vývojáři dále opravili několik chyb, aktualizovali slovníky a ošetřili bezpečnostní chybu. Kompletní přehled oprav naleznete v seznamu změn.

OpenOffice.org 3.2 nabízí několik aplikací, umožňující psaní textových dokumentů (Writer), zpracování tabulkových dat (Calc), tvorbu prezentací (Impress), práci s databázovými daty (Base) a také vytváření grafiky a diagramů (Draw).

Nová verze OpenOffice.org 3.2, která se před časem objevila, nabízí až o 46 % rychlejší start, vylepšuje kompatibilitu s kancelářským balíkem Microsoft Office a přináší lepší podporu ODF formátu.

Programátoři zapracovali na použitelnosti, takže práce s tabulkovým editorem je pohodlnější. Novinky se dotkly i aplikací pro kreslení a prezentace. Podrobný přehled novinek jsme na Živě přinesli začátkem ledna v článku OpenOffice.org 3.2 ve znamení vyšší rychlosti.

Nejnovější OpenOffice.org 3.2.1 můžete stahovat v anglické verzi z naší GigaManie:

stáhnout program OpenOffice.org 3.3.0 Licence: freeware, 143 MB
Autor: OpenOffice.org Foundation
Web programu: www.openoffice.org


Diskuze (42) Další článek: Aktualizace KDE 4.4.4 opravuje Dolphin

Témata článku: , , , , , , , , , , ,