ChatGPT | Chatovací AI

OpenAI pomalu spouští doplňky pro ChatGPT. Možnosti chatbota teď budou prakticky neomezené

OpenAI je zase o velký krok napřed před konkurencí, v uzavřené betaverzi totiž spouští doplňky pro ChatGPT. Výhledově by to mohl být onen pověstný zlatý důl, který konečně chatbota uvolní z ulity textového modelu, jehož znalosti končí kdesi v září roku 2021.

Představení doplňků pro ChatGPT:

WolframAlpha konečně v ChatGPT

Doplněk může ChatGPT napojit na aktuální události, váš diář, podnikovou databázi, anebo třeba nějaký další znalostní a respektovaný zdroj. Přesně to udělal Stephen Wolfram a na ChatGPT skrze plugin napojil svůj výpočetní stroj WolframAlpha.

a74c7619-4a8a-4506-a2f2-d1e8451903f44c1b3d7c-206e-4a4b-a251-a78c2cc69769
ChatGPT a doplněk pro WolframAlpha, který může vedle textu použít také obrázky, formátované vzorce a hlavně vlastní znalostní erudici a ověřené zdroje dat

ChatGPT díky tomu nyní umí řešit mnohem pokročilejší matematické úlohy, kreslit grafy a diagramy všeho druhu, a hlavně může při odpovědi používat kvalitní a aktuální data, aniž by si občas vymýšlel.

Hledání letenek, procházení webu apod.

OpenAI se na svém blogu chlubí dalšími ukázkami od partnerů, takže doplněk Expedia napojí ChatGPT na web pro cestovatele, Zapier na tisíce podnikových aplikací a Kayak na letenky. ChatGPT by s jeho pomocí mohl dohledat třeba nejvhodnější let na dovolenou.

Doplněk Browsing pro procházení webu přímo od OpenAI:

Zatím jen v uzavřené betě na pozvánky

Má to jen jeden háček. Vývoj i samotné používání pluginu je zatím k dispozici jen v uzavřené betaverzi na pozvánky, byť OpenAI slibuje, že bude přístup postupně nabízet dalším a dalším nedočkavcům. Přednost budou mít také předplatitelé ChatGPT Plus.

Potenciál doplňků je v každém případě ohromný a z ChatGPT by mohly udělat v podstatě ultimativní stroj na všechno. Ovšem jen v případě, že v OpenAI posílí cloudovou infrastrukturu, služba je totiž občas přetížená.

Diskuze (3) Další článek: Při ransomwarovém útoku na automobilku Ferrari unikla osobní data zákazníků

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,