Microsoft | Windows 10 | Aktualizace

Oops. Microsoft „omylem“ upgradoval i ty počítače s Windows 10, které měly aktualizace vypnuté

Už se pomalu stalo zvykem, že jednou za čas má Microsoft potíže s nechtěnými aktualizacemi počítačů s Windows. Nechvalně známé se stalo například protěžování upgradu na Desítky při jejich uvedení na trh. Nyní došlo vnucení Fall Creators Update některým uživatelům s Pro verzí, kteří si zvolili odložení důležitých aktualizací.

Upgrade se uživatelům navíc nainstaloval bez předchozího upozornění nebo vysvětlení. Že se nejednalo o náhodný omyl na straně uživatelů dokládá i zveřejněný článek s označením KB 4023814.

Microsoft u verzí 150, 1511 a 1607, tedy původní verze, následného updatu a výroční aktualizace, argumentuje, že již skončila jejich podpora a pro zajištění bezpečnosti je nutné systém aktualizovat. Místo čekání, až uživatelé Windows Update zapnou sami, jej aktivoval na dálku. Nyní již ale uvádí, že by o procesu měli být uživatelé upozorněni notifikací.

Ukončení podpory ale neplatí pro verzi 1703, tedy první Creators Update, která ji má u verze Home/Pro zajištěnou až do letošního října, tedy přibližně do vydání další velké verze Windows 10. Zde firma přiznala chybu a upozorňuje na možnost vrácení se na původní verzi skrze nastavení systému. Nyní by mělo být vše opraveno.

Jak upozorňuje web Computerworld, za poslední měsíce se nejedná o jediný podobný prohřešek redmondského gigantu. V polovině listopadu 2017 opět došlo k nechtěnému upgradu firemních počítačů na nejnovější verzi. Potvrzuje se tak, že pro Microsoft není problém přinutit počítače uživatelů ke stažení a nainstalování jakékoliv aktualizace, byť se tak stalo (snad) nedopatřením.

Do Windows 10 se chystají Windows Sets – záložky v rámci aplikací:

Diskuze (96) Další článek: Jak být vidět na internetu?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,