Online nákupy z Asie: Jak a kde nakupovat

Zkuste nákupy v čínských e-shopech. Zní to exoticky, ale je to docela jednoduché. Nabídka zboží je pozoruhodná, ceny velmi nízké a poštovné zpravidla zdarma.

A v závěru se dostáváme k tomu nejdůležitějšímu, kde tedy vlastně nakupovat. Obchodů je nepřeberné množství, ukážeme si ty největší a nejznámější, které mají širokou nabídku zboží, dopravu zdarma a máme je osobně vyzkoušené.

AliExpress

Web: www.aliexpress.com

Jedná se o obří e-shop zastřešující řadu drobnějších dodavatelů. Nabídka zboží je díky tomu ohromující a velmi široká. V pravém horním rohu vás překvapí možnost přepnutí jazyka do češtiny, což ale představuje pouze strojový překlad prostřednictvím překladače Googlu pracujícího na pozadí. Použitelné to ale je. Při výběru zboží doporučujeme zaškrtnout tlačítka „Free shipping“ a „1 Piece Only“, aby se zobrazily pouze nabídky s poštovným zdarma a možností odběru pouze jediného kusu. Vzhledem k většímu počtu prodejců pak ještě sledujte reference nejen na zboží, ale i na samotného prodejce. Je u každého zboží a spokojenost se udává v procentech podobně jako na Aukru.

 Aliexpress.jpg Aliexpress.png
Čeština! Sice jen díky automatickému translatoru, ale velmi dobře zakomponovaném do webu. Vietnamská tržnice se vám rázem vybaví nejen nabídkou zboží, ale i popisem zboží, kdy občas čeština dostává zabrat. • Nabídka AliExpressu je bezkonkurenční, je výpis kategorií je takřka nekonečný

DealExtreme

Web: www.dx.com

DealExtreme se stal synonymem asijských e-shopů s gadgety a elektrocetkami. Nabídka je velká, zaměřená především na spotřební elektroniku a příslušenství. Zde už všechno nakupujete od jednoho obchodníka a je to v principu zcela klasický e-shop.

Dealextreme 1.jpg Dealextreme 2.jpg Dealextreme 3.jpg
Káblíky, redukce, nabíječky, hračky, gadgety, blbinky, lasery, čelovky, baterky, světýlka... to je DealExtreme

FocalPrice

Web: www.focalprice.com

Podobně zaměřený e-shop jako DealExtreme. Nabídka zboží je o něco menší, ale kupodivu trochu jiná. Většina se samozřejmě překrývám, ale najdete tu zboží, které na DealExtremu není a naopak. Při výběru se proto hodí oba obchody kombinovat, případně srovnávat ceny.

Focalprice 1.jpgFocalprice 2.jpg
Příslušenství k iPhonům táhne, ale koupíte tu daleko víc. Třeba sedmipalcový tablet s Androidem, IPS displejem a čtyřjádrem za tři tisíce nebo 6,5" mobil s Full HD displejem za 5 600 Kč. Ale celníci vám k tomu ještě něco přičtou. Možná je proto lepší zůstat u hodinek, ty tu seženete od padesátikoruny

PC Hub

Web: www.pchub.com

Tohle je trochu jiný asijský e-shop, ale o to užitečnější. Nabízí nepřeberné množství náhradních dílů k notebookům, počítačům a dalším elektronickým zařízením. Jsou zde jak neznačkové výrobky, tak často i originály.

PChub1.jpg PC hub2.jpg PC hub3.jpg
PC Hub je specializovaný e-shop s náhradními díly k počítačům. Zlobí vás větráček nebo klávesnice u notebooku po záruce a troufáte si sami na opravu? Tady můžete koupit potřebné díly

A mnoho dalších...

Obchodů je samozřejmě mnohem víc. Chcete-li si například ještě rozšířit záběr DealExtremu, zkuste DHgate, TomTop, ChinaBuye nebo Link Delight. Všechno jsou to podobné e-shopy, nabídka se v některých oborech rozšiřuje, ale většinou se dost překrývá. Někde můžete natrefit na slevové akce a ušetřit. Chcete-li nakoupit zboží třeba celý lodní kontejner, obraťte se na Alibabu.

Budeme rádi, když do diskuze pod článek dáte další tipy na asijské obchody, se kterými máte osobní zkušenosti.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,