Onkyo HT-S5915: kompletní dostupné domácí kino se skutečným zvukem Dolby Atmos 5.1.2

Onkyo HT-S5915: kompletní dostupné domácí kino se skutečným zvukem Dolby Atmos 5.1.2

Soundbarů s Dolby Atmos se v poslední době vyrojilo spousty, pokud ale chcete mít doma skutečný prostorový zvuk a nikoliv jeho virtuální variantu, tak celek zpravidla stojí více, než soundbar. Japonské Onkyo vyrábí nejen AV receivery, ale také cenově velmi zajímavé komplety.

Onkyo HT-S5915 je sada AV receveru, pěti reproduktorů a subwooferu, které nabízí zvuk v konfiguraci 5.1.2. Podstatným detailem je dvojice předních dvoupásmových reproduktorů, která má integrované také další měnič směrující směrem vzhůru pro reálné vytvoření horního zvukového pole pro Dolby Atmos. Určitě potěší také dodávaný aktivní subwoofer s výkonem 90 W. 

ht-r495-b-front-n9999x9999-png.jpg

Srdce systému, AV receiver, poskytuje výkon 160 W na kanál, má dekodéry Dolby Atmos, DTS:X, Dolby True HD,  DTS-HD Master Audio a další. Nechybí ani Dolby Atmos Height Virtualizer a DTS Virtual:X 3D audio procesing pro vytvoření dalších virtuálních reproduktorů, či technologie Dolby Surround and DTS Neural:X pro upmixing  3D zvuku ze zdrojů, které tak nejsou mixovány. Pro korektní nastavení zvuku slouží automatická kalibrace, která která nastavuje jak zpoždění zvuku, tak upraví charakteristiku zvuku dle akustiky místnosti.

htr-495-b-rear-n9999x9999-png.jpg

Dodávaný AV receiver také potěší množstvím vstupů, může se tak stát skutečným AV centrem domácí zábavy. Čtveřici HDMI vstupů doplňuje jeden HDMI výstup (s podporou 4K HDR pass trough), dále jsou zde dva digitální vstupy a tři analogové. A samozřejmě nechybí Bluetooth pro streamování hudby. 

Oficiální cena kompletního setu Onkyo HT-S5915 je 20 990 Kč.

Zdroj: CPT Praha

Určitě si přečtěte

Články odjinud