Klávesnice | Příslušenství | OnePlus

OnePlus se vrhá do klávesnic. Jeho první je bezdrátová, mechanická a má o kolečko navíc

Čínská firma OnePlus se od roku 2014 prosazuje především jako výrobce chytrých telefonů. V průběhu času rozšiřovala portfolio svých produktů, které v současnosti čítá sluchátka, hodinky či tablet. Ve čtvrtek 9. února nečekaně představila další hardware – bezdrátovou mechanickou klávesnici Keyboard 81 Pro.

„Bezbřehá tvorba znamená nikdy se neusadit,“ uvádí OnePlus v propagačním videu s odkazem na svůj slogan „Never Settle“. Klávesnice je kompatibilní se zařízeními s operačními systémy macOS, Windows, Linux, Android a iOS a bude k dispozici ve dvou verzích, lišících se typem spínačů a barvou.

OnePlus Keyboard 81 Pro

Na první pohled se jedná o klasickou mechanickou klávesnici s 81 klávesami bez numerického bloku. Podrobnější pohled pak odhalí červenou klávesu Escape s logem firmy, barevný Enter, mechanický přepínač mezi bezdrátovým a kabelovým připojením či otočný knoflík, jehož funkci si uživatel může přizpůsobit dle svých potřeb.

Jednou ze zajímavostí je držák, který může držet klávesnici ve vzpřímené poloze v době, kdy uživatel nepotřebuje psát, čímž lze uvolnit místo na stole. Výrobce tuto vlastnost popisuje sloganem „Stand up to stand out“, tedy „vstaň, abys vynikl“ – je tedy očividně přesvědčen o tom, že klávesnice tímto vyniká a vyčnívá nad ostatními produkty.

držák, který může držet klávesnici ve vzpřímené poloze Držák, který může držet klávesnici ve vzpřímené poloze

Tělo klávesnice je vyrobeno ze strojově obráběného hliníku, který poskytuje pocit robustnosti, ale současně je lehký. Samotné klávesy, inspirované mramorem a cukrovinkou marshmallow, používají nové materiály, které dle slov výrobce „významně mění zážitek při používání“. Mají zlepšit výkon při hraní her i během psaní.

Široké možnosti přizpůsobení

Jednou ze silných stránek mají být široké možnosti přizpůsobení, čítající například možnost výměny spínačů za jiné. S open-source firmwarem, jako je QMK či VIA, lze nastavit prakticky vše, nač si vzpomenete – od efektů RGB osvětlení až po přemapování kláves.

Klávesnice OnePlus Keyboard 81 Pro bude k dispozici ve dvou barevných provedeních: tmavě, nebo světle šedé. Připojit k zařízením ji bude možné buď bezdrátově prostřednictvím Bluetooth 5.1, nebo pomocí USB kabelu. Na baterii s kapacitou 4000 mAh vydrží fungovat na jedno nabití až sto hodin (při nejnižší úrovni RGB podsvětlení), přičemž doplnění energie z nuly na 100 % trvá asi pět hodin.

Kromě klávesnice najdou zákazníci v balení také kabel (USB-C na USB-C), adaptér z USB-A na USB-C a řadu dalšího příslušenství. OnePlus Keyboard 81 Pro bohužel zatím není v prodeji – výrobce slibuje spuštění předobjednávek v dubnu s tím, že případné zájemce může na zahájení upozornit e-mailem. V tuto chvíli bohužel není známa cena, za kterou se tento nesporně zajímavý produkt bude prodávat.


Nejoblíbenější bezdrátové klávesnice

Logitech MX Keys S 920-011590 Logitech MX Keys S 920-011590
nabízí 35 obchodů za ceny od 2 453 Kč
Porovnat ceny
Logitech MX Keys Minimalist Keyboard 920-010498 Logitech MX Keys Minimalist Keyboard 920-010498
nabízí 30 obchodů za ceny od 1 799 Kč
Porovnat ceny
Yenkee Rogue YKB3700CZ Yenkee Rogue YKB3700CZ
nabízí 11 obchodů za ceny od 1 499 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené bezdrátové klávesnice


Diskuze (12) Další článek: Nové obrněnce Rheinmetall varují před laserovým paprskem a poznají střelbu pomocí akustických detektorů

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,