Bezpečnost | Únik dat

OnePlus má pořádný problém: 40 tisíc uživatelů mohlo přijít o platební karty

Minulý týden se na fóru výrobce OnePlus objevily první rozhořčené příspěvky uživatelů, kteří upozorňovali na zneužití platební karty. Ty byly využívány právě pro zaplacení objednaných telefonů OnePlus. Firma tedy zahájila interní vyšetřování, jehož výsledkem je značně znepokojivý závěr – o platební údaje mohlo přijít až 40 tisíc uživatelů.

Snímek obrazovky 2018-01-23 v 11.58.17.png
Aktuálně nejdražším telefonem OnePlus je model 5T. S kapacitou 128 GB stojí 559 eur, kartou za něj ale nezaplatíte. Firma dočasně přímé platby pozastavila

Na svém webu uvádí OnePlus, že útočníci využili kód přímo na platební stránce, kde zachytávali platební údaje. Od listopadu loňského roku až do poloviny ledna tak získali velké množství čísel platebních karet včetně data exspirace a ověřovacího kódu CVV.

Mimo nebezpeční jsou pouze zákazníci, kteří za telefon zaplatili přes PayPal, případně ti, kteří měli od minulého nákupu na webu uloženou platební kartu.

Pokud náhodou patříte k těm, kteří v této době objednával telefon přímo ze stránek výrobce, doporučujeme jednak kontrolu plateb v bankovnictví a zároveň blokaci karty a požádání o novou.

Diskuze (12) Další článek: Jsem Evropan, trochu Nigerijec a Eskymák. Dorazily výsledky DNA testu MyHeritage

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,