Microsoft | Úložiště | OneDrive

OneDrive zvládne automaticky zálohovat dokumenty, obrázky a soubory na ploše

Microsoft uvedl nedávno ochranu proti randomwaru pro firemní zákazníky OneDrive a nyní službu rozšiřuje i pro běžné uživatele. Po zapnutí se obsah Dokumentů, obrázků a plochy zálohuje do cloudu a v případě nouze je možné jej velmi snadno obnovit.

Záloha složek v počítači funguje již nyní, v základu se ale obsah z OneDrive synchronizuje od samostatné složky. Nově je možné jedním kliknutím zapnout zálohu i složek Dokumenty, Obrázky a obsahu na ploše. Díky tomu je možné si synchronizovat téměř kompletní obsah počítače i mezi několika různými stroji. Stačí najet do nastavení a zvolit volbu Chránit důležité složky.

Snímek obrazovky (13).jpgSnímek obrazovky (14).jpg
Ochranu složek najdete v nastavení OneDrive.

Hlavní výhodu Microsoft vidí v tom, že v případě poškození souborů ransomwarem apod. je možné je snadno obnovit, na OneDrive jsou zálohované. V rámci Windows 10 pak můžete využít i všechny další funkce, jako jsou třeba online soubory, kdy na disku máte pouze odkaz a zbytek dat se stáhne až v případě potřeby, do té doby nezabírají téměř žádné místo.

Prozatím ale existují dvě omezení na typ souborů, které nelze tímto způsobem chránit. OneDrive si neporadí s databázemi z Outlooku (soubory s koncovkou .pst) a s nově vytvořenými sešity z OneNote. Ty, které již máte na OneDrive uložené v patřičné složce zůstanou funkční.

Podle čeho si vybrat cloudové úložiště?

Diskuze (38) Další článek: Aplikace Váš telefon od Microsoftu propojí Android a Windows 10. Zatím toho ale moc neumí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,