OneDrive

OneDrive ve Windows 7 a 8.1 brzy vypoví službu. Raději hledejte alternativní řešení

Používáte-li cloudové úložiště OneDrive, věnujte pozornost následujícímu sdělení. Microsoft totiž odhalil, že brzy přestane podporovat Windows 7, Windows 8Windows 8.1.

K ukončení podpory dojde 1. ledna 2022, tj. za necelé dva měsíce. Klienty pro jmenované operační systémy nebudou dále jakkoli aktualizovány. To nemusí znamenat problém z hlediska nových uživatelských funkcí, protože v tomto ohledu OneDrive pro desktopy v posledních letech výrazný posun nezaznamenal.

Jenže klient musí být udržován z technologického hlediska, aby běžel spolehlivě a rozuměl si se servery. Oznámená akce tak předznamenává definitivní konec OneDrivu pro starší řady Windows. Microsoft pak rovnou potvrdil, že synchronizace s uvedenými klienty přestane pracovat 1. března 2022.

OneDrive pro firmy poběží

Nadále budete moct nahrávat soubory přes web, jako pohodlnější východisko se jeví migrace na novější Windows. Nebo si můžete najít jinou cloudovou službu. Výše uvedené se týká osobního OneDrivu. Varianta pro podniky zůstane funkční i v příštím roce a její životnost bude od ledna odpovídat životnosti konkrétních verzí Windows.

onedrive win 81.jpgOneDrive ve Windows 8.1 přestane pracovat v lednu 2022

Proč spotřebitelé a spotřebitelky nemají stejná práva, Microsoft nevysvětluje. Windows 7 se před několika lety ocitl mimo rámec běžné podpory, servisní aktualizace jsou poskytovány jen velkým firmám za úplatu. Windows 8.1 se oproti tomu nachází ve fázi standardní rozšířené podpory a do výsluhy odchází 10. ledna 2023. Podíl tohoto systému je již malý.

Ukončení podpory některých starších klientů OneDrivu výrobce vysvětluje tím, že se chce plně soustředit na nové technologie a operační systémy. Pokud ale víme, OneDrive pro firmy a pro spotřebitele se nijak zásadně neliší. Nechat jej dožít ve Windows 8.1 i na zbývajících domácích strojích by neměl být problém – jedná se ostatně už jen o rok a kousek.

Zdroj: Microsoft OneDrive Blog

Diskuze (23) Další článek: Tečka. Ivermectin před covidem neochrání. Několik vědeckých studií, které to tvrdily, bylo staženo

Témata článku: , , , , , , , , , ,