Microsoft | OneDrive

OneDrive zlevnil. Česko se dočkalo výhodnějšího ročního předplatného

Oživeno 26. května | Získali jsme vyjádření od Zdeňky Bursíkové, Senior Communications Consultant pro Microsoft Česká republika a Slovensko:

ˆ„Roční předplatné OneDrive bylo nejdříve zavedeno pouze v USA a od 16. května 2022 se rozšiřuje i do dalších zemí včetně České republiky, kde bude stát 399 Kč. Zároveň k 16. květnu dojde ke změně měsíčního předplatného, které se sníží z 49 Kč na 39 Kč na měsíc.“

Standardní cena na jeden měsíc bez slevy je tedy skutečně nižší, než bývala, tj. 39 Kč měsíčně. Současně si i v Česku už můžete pořídit ještě lacinější roční předplatné. Sice musíte jednorázově předem zaplatit celé období, cena na měsíc v tomto případě vychází na zhruba 33 Kč.


Původní článek z 8. května | Cloudové úložiště od Microsoftu je prodáváno v balíčku s nástroji Office pro počítače, mobily a tablety, předplatíte si ho ale i zvlášť. Samostatný OneDrive cílí na ty méně náročné. Před mnoha roky Microsoft poskytoval také 200GB tarif, který ale zrušil a dlouhodobě nabízí jen jednu variantu – 100 GB prostoru v cloudu.

Pokud vám to nestačí, pak už musíte investovat do kombo balíčku, kde se kapacita výrazně navýší na 1 TB. Pokud vám ale „sto giga“ dostačuje, snad vás potěší, že si tuhle kapacitu pronajmete levněji. Microsoft e-mailem oznamuje, že od 16. května nabídne samostatný 100GB tarif za 39 Kč. Dosud jste si jej mohli předplatit za 49 Kč.

Úvazek s výhodnější cenou

Zpráva je formulována poměrně nejasně, ale vysvětlení nabízí – nižší cena se vztahuje k ročnímu předplatnému. Podobně jsou nastavené jiné služby včetně zbývajících tarifů Microsoft 365. Háček spočívá v tom, že Redmondští v Česku roční předplatné OneDrivu dosud nenabízeli, takže jste platili každý měsíc zvlášť.

Microsoft přitom ve zprávě jednoznačně hovoří o tom, že se snižuje cena ročního předplatného. Anglická verze webu OneDrivu ukazuje dvě varianty včetně výhodnějšího ročného předplatného, kde je cena služby na měsíc o něco nižší. Český web zatím ukazuje jen klasické předplatné za 49 Kč na měsíc.

onedrive 39 kc (1).pngonedrive 39 kc (2).pngonedrive 39 kc (3).png

Zpráva indikuje, že Microsoft od 16. května v Česku nabídne výhodnější roční předplatné OneDrivu, ale budeme se muset nechat překvapit. Požádal jsem Microsoft o vysvětlení, nikdo z firmy se dosud neozval.

Zdroj: e-mailové oznámení

Diskuze (57) Další článek: Nekvalitní benzín může poškodit váš motor. Kdo zaplatí škody a jak se vyhnout problémům?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,