OneBigCD – chcete zdarma JAKÉKOLI MP3?

Nový server OneBigCD přichází se stejným konceptem jako My.MP3.com, tedy zpřístupňuje digitální podobu nahrávek, které máte na CD. Jenže je to děravé až hrůza.
Nový server OneBigCD přichází se stejným konceptem jako My.MP3.com, tedy zpřístupňuje digitální podobu nahrávek, které máte na CD. Snahou celého projektu je maximální důraz na legálnost celého systému, bohužel je to jen samá díra, díky čemuž je velmi snadné vytáhnout MP3 skladby z celého jejich archívu.

Systém funguje legálně tak, že do své CD mechaniky vložíte vaše AudioCD, to je rozpoznáno a jsou vám zpřístupněny digitální verze skladeb z tohoto CD. Poté můžete začít poslouchat playlisty podle zadaných kritérií a různých stupních komprese. Potud by ještě mohlo být vše v pořádku, systém je ale hrubě nezabezpečený, playlisty jsou totiž předávány jako klasické M3U soubory s přímými odkazy na konkrétní MP3 skladby. Jejich otevření pak není nijak vázáno na přihlášení uživatele ani na jeho IP. Prostě jsem tento M3U poslal kolegovi s jiným IP, co o OneBigCD ani neslyšel, a byl schopen všechny skladby poslouchat. Navíc, protože jsou v playlistu uvedeny konkrétní URL souborů, můžete si je klidně stáhnout na disk jako každé jiné soubory. Je tedy otázkou krátkého času, kdy budou na Internetu šířeny seznamy skladeb z OneBigCD a budou nabízeny přímo linkované ke stažení.

Kromě toho není chráněno ani přidávání CD do kolekce, stačí do prohlížeče vložit příslušné URL daného CD a to vám bude obratem přidáno. Na konkurenčním MP3.com takto nabídli U2 – Achtung Baby na jedno kliknutí.

OneBigCD je prostě děravé jak cedník a naprosto otevřené k nelegálnímu dolování MP3 skladeb. Jestli na tohle RIAA nezareaguje do několika dní, tak už teda vážně nevím. OneBigCD bude nutné překopat, nyní je to skutečný ráj pro piráty. Napster je vyloženě nuda.

Diskuze (6) Další článek: Intel s novým čipsetem i820E

Témata článku: , , , , , , , ,