Olympus C-2100 UZ - Standardní vybavení

Paměťová...

Paměťová kapacita

Přiznám se, že už mě nebaví stále naříkat na malou kapacitu standardně dodávaných paměťových karet. C-2100 nevybočuje z průměru ani o chlup. 8 MB karta je u dvoumegových digiťáků bohužel nepsaným standardem, který pochopitelně postačuje pouze pro příležitostné focení.

Akumulátory, nabíječka, externí zdroj

Na akumulátory Olympus pravděpodobně zanevřel, protože v poslední době dodává svoje aparáty pouze s bateriemi LB-01, které jsou sice výborné, ale mají jednu vadu - nelze je nabíjet. C-2100 je bohužel na energii poněkud náročný, tedy pokud důsledně používáte optický stabilizátor, který vyžaduje svůj příděl. Zkrátka a dobře, kvalitní tužkové akumulátory s nabíječkou ve výbavě chybí. Externí zdroj, jež by ulehčil alespoň při stahování fotografií do počítače, v krabici také nenajdeme.

Software

Byť C-2100 disponuje USB rozhraním, nejedná se ještě o typ Storage Class, který po připojení k počítači namapuje foťák jako další disk. Twain Olympus nevede vůbec, takže ke komunikaci s počítačem je třeba používat firemního software Camedia Master nebo Camedia Suite. Na tomto místě bych si dovolil čtenáře odkázat na recenzi modelu C-3030, jelikož hodnocení je naprosto shodné.

Manuál

To stejné by se dalo říci o manuálu. Ano, je vzorně český, ale oproti minulým letům poněkud „očesaný“. V podstatě se jedná o strohý popis funkcí, což je sice v pořádku, avšak uživatel by se občas mohl dovědět informace o tom, k čemu ta která funkce slouží a jak ji využít k získání kvalitních snímků. Objektivně je však třeba říci, že jsem možná moc náročný. Mnohé digiťáky se musí spokojit s neumělým okopírovaným překladem bez obrázků, takže nebudu zase tak přísný.

Ostatní

Miniaturní dálkové ovládání je příjemným pomocníkem a jeho „peněženková“ velikost jej předurčuje ke každodennímu nošení s foťákem. Pochvala je na místě.

Standardní vybavení - hodnocení

Celkově však není standardní vybavení žádná velká sláva. Velikost paměťové karty průměrná, akumulátory žádné, manuál řekněme na solidní úrovni.


 Fotoměrka
 Produkt: Olympus C-2100 UZ
 Standardní vybavení: 4 body (max. 10)
4 body

Úvodní část recenze
Konstrukce a ovládání
Funkce a vlastnosti
Obrazová kvalita, referenční snímky
Cena
Technické parametry

Váš názor Další článek: Cambridge SoundWorks Digital: detailní záběr

Témata článku: , , , , , ,