Notebooky | Asus | CES 2023

OLED už nestačí. Asus zavádí 3D OLED a k tomu RTX grafiky i do tenkých notebooků

Asus tvrdí, že má na světovém trhu v OLED noteboocích drtivý podíl 64,8 %. Při pohledu na jeho šíři nabídky notebooků s OLED displeji se této hodnotě ani moc nedivíme. Už loni výrazně převažovaly verze s OLED displeji, letos se nabídka IPS ještě zmenší a zůstane jen u Vivobooků, všechny Zenbooky mají už jen OLED.

struktora nabidky.jpg
Struktura nabídky Zenbooků a Vivobooků v roce 2022 a pro nový rok 2023

Klasické displeje zůstanou jen v herních noteboocích řad ROG a TUF Gaming, případně řadě ProArt pro náročné. Zatímco ROG stroje jsme představili včera, hlavní novinky populárnější a levnější řady TUF Gaming můžeme ukázat až nyní.

TUF Gaming: oblíbený základ

Herní notebooky TUF Gaming v řadách F, A a A Advantage se liší hlavně vnitřní výbavou. TUF Gaming F15 a F17 má kombinaci procesorů Core řady H a grafiky Geforce RTX řady 40xx, TUF Gaming A15 a A17 kombinuje AMD Ryzen 9 s grafikou Geforce RTX řady 40xx a nakonec TUF Gaming A16 Advantage Edition spojí vše od AMD pod jednou střechou a grafiku Nvidie nahradí novinka AMD s RDNA3. Pod čísla poznáte i úhlopříčku displejů, stejně tak že A16 bude mít narozdíl od ostatních poměr stran 16:10.

TUF gaming A16 Advantage edition.jpgTUF gaming A1517.jpgTUF gaming F1517.jpg
TUF Gaming dostane silnější výbavu a také nové barvy
Diskuze (1) Další článek: Tesla chce vyrábět elektromotory pro lodě a letadla. Zaregistrovala si ochrannou známku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,