OkZES aneb nahrejte si český WinAMP 2.10

Autoři ze serveru MP3.cz zapracovali na lokalizaci WinAMPu a můžete si tak stáhnout českou verzi tohoto přehrávače.
Autoři ze serveru MP3.cz zapracovali na lokalizaci WinAMPu a můžete si tak stáhnout českou verzi tohoto přehrávače. Lokalizace byla dělaná ještě bez využití nové jazykové podpory WinAMPu, jde tedy o přeložení popisků přímo v jádru programu. Proto je taky přeložen starší WinAMP 2.10, nyní se již pracuje na standardním jazykovém modulu a jsou v běhu jednání s Nullsoftem, že by se český modul objevil přímo na stránkách WinAMPu pro volné stažení.

Lokalizace se tak dotkla nabídek a základních dialogů pro konfiguraci přehrávače. Zatím není součástí lokalizace i český skin, který by přeložil do češtiny ten původní WinAMPu. Co se týče úrovně lokalizace, jde spíše cestou počítačové češtiny a nedrží se nepsaného standardu Microsoftu, Spíše než Setup bych tedy čekal Nastavení nebo spíše přidat do nabídky Start než Přidat do Start Menu. Překlad pomocí zásahu do DLL je hodně omezen prostorem pro řetězce na dialogovém panelu a často se musí volit kompromisní řešení.

Český WinAMP 2.10 je ale určitě zajímavým počinem, který si rádi vyzkoušíte. Autoři slibují brzké zveřejnění lokalizovaného skinu a podporu jazykových modulů. Je se tedy určitě na co těšit.

Instalační soubor má velikost 419 kB.

Diskuze (5) Další článek: Windows 98 hlásí nedostatek místa na hostitelském disku

Témata článku: , , , , , , ,