Létání | Drony | DJI

Okřídlený divočák DJI FPV Combo: Nejzábavnější a nejrychlejší dron se 4K

  • DJI bylo odjakživa specialistou na fotodrony se skvělou kamerou
  • Teď to zkouší s akrobatickým FPV
  • Obraz v brýlích je skvělý a zážitek dechberoucí

Zkraje března se rodina kvadrokoptér DJI rozrostla o nový model FPV. Jak už název napovídá, čínský výrobce, který se v posledních letech stal nepsaným standardem na poli amatérských i profesionálních dronů střední a vyšší třídy, se konečně vrhl i do akrobatického létání.

Kompletní set DJI FPV Combo obsahuje sportovní kvadrokoptéru, dálkový ovladač DJI FPV Remote Controller 2 a konečně brýle DJI FPV Goggles V2, které nahrazují tradiční obrazovku mobilu pro co nejvěrnější živý náhled z kamery a také pro samotnou konfiguraci.

Dron je díky tomu ten nejzábavnější, nejrychlejší, a nakonec i nejkontroverznější okřídlený divočák, který se mi dostal do rukou. Ale pěkně popořadě.

Co najdete v krabici, co to umí a letová ukázka dronu:
(let začíná v čase 07:00)

DJI proslulo svou špičkovou stabilizací obrazu a natolik jednoduchým létáním, že jsem se – ještě než začala platit nová evropská pravidla pro drony – nebál dát ovladač svého Mavic Air do rukou šestiletého děvčete.

Poznávacím znakem dronů DJI je snadné létání

Díky perfektnímu řídícímu počítači a armádě čidel, které zabrání střetu s překážkou, jsem totiž věděl, že kdyby slečna zazmatkovala, stačí, aby pustila ovládací páčky, půlkilogramová cihlička se okamžitě zastaví a bude nehnutě levitovat i při docela solidním protivětru.

4bac2d1c-a703-44b7-87f9-8cd9fbfd9709dbd43c88-26e8-4ea1-a239-7fa1c12b1cba61dea91f-8ed2-49c8-89a4-4fcde19f4ab6
Bezmála 800g pevná konstrukce dronu. DJI FPV by měl vydržet i větší pád.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Články, hudba, video – za digitální obsah už se nezdráhají platit ani Češi. Služeb přibývá, zahraničních i ryze českých

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,