Chytrá domácnost | Google Asistent | Hlasový asistent

„OK, Google“: Praktické příklady, jak vám hlasový Asistent zpříjemní život

Hlasový asistent od Googlu oslaví v květnu pět let. Objevil se v mnoha podobách: jako aplikace ve smartphonech, coby součást chytrých reproduktorů, v televizích a projektorech s Android TV atd.

Bohužel ani po tak dlouhé době jsme se nedočkali české lokalizace, takže k udílení příkazů a pokládání dotazů je nutné používat jeden z podporovaných jazyků. V článku budu pracovat s angličtinou.

Funkce (nejen) pro sklerotiky

Začněme praktickým tipem pro zapomnětlivé. Místo diáře, nalepovacích papírků či nástěnky s úkoly si můžete nechat připomínat různé věci pomocí hlasového asistenta. Stačí použít frázi „remind me“ následovanou časem připomenutí a obsahem připomínky.

To se může hodit v situacích, kdy například potřebujete v určitou hodinu někomu zatelefonovat, ale s ohledem na další povinnosti je šance, že byste na to zapomněli. Stačí zadat například „OK, Google, remind me at 10 a. m. to call Karel“.

Připomeň mi, ať v 10 hodin zavolám Karlovi! 
Připomeň mi, ať v 10 hodin zavolám Karlovi!

Když už jsme u zapomnětlivosti, víte, že pomocí Asistenta Google můžete najít svůj zašantročený telefon? Pochopitelně je v takovém případě nutné mít další zařízení, kterému budete zadávat pokyny – třeba chytrý reproduktor nebo druhý mobil.

Povel zní „find my phone“. Jestliže máte s účtem Google propojeno více telefonů, bude se vás Asistent v dalším kroku ptát, který z nich hledáte. Pak se spustí hlasité vyzvánění, které funguje i v případě, kdy je na telefonu aktivní tichý režim. Nezbytným předpokladem úspěchu je připojení hledaného mobilu k internetu.

Asistent nabízí prozvonění ztraceného telefonu 
Asistent nabízí prozvonění ztraceného telefonu
Diskuze (26) Další článek: Inkoustovky pro fotografy. Nové tiskárny Canonu vsadily na šest nádrží a snadnou údržbu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,