Oficiální představení procesoru Joshua bude na CeBITu

Procesory Joshua byly již dány do výroby a připravují se na oficiální uvedení. Evropská premiéra Joshuy přitom bude na CeBITu.
Procesory Joshua byly již dány do výroby a připravují se na oficiální uvedení. Evropská premiéra Joshuy přitom bude na CeBITu. 25. února v 17:00 je plánována tisková konference, které se zúčastní i CEO a prezident společnosti VIA Wen Chi Chen. Představena bude kromě procesoru Joshua i strategie VIA pro nadcházející období.

Nyní se začaly na Tchajwanu vyrábět první kousky Joshuy, aby byl již při uvedení k dispozici dostatek procesorů. Joshua je procesorem pro Socket 370 (Celerony), obsahuje instrukční sady 3Dnow! a MMX. Důležitým prvkem je také podpora sběrnice 133 MHz. U tohoto procesoru se počítá s 256kB sekundární vyrovnávací pamětí. Tento procesor vychází koncepčně z Cyrix MII a ještě u něj zůstane poněkud zmatené značení frekvence ekvivalentním výkonem. Procesory Cyrix byly označeny frekvencí, která odpovídala frekvenci procesoru Intel se stejným výkonem. Nebyla to tedy fyzická frekvence procesoru, ale jen marketingové označení. To bude ještě u Joshuy zachováno a Joshua si tak ponese označení 433 až 566 ekvivalentní frekvence. Toto jsou zatím informace, které prosákly. Na další bližší parametry včetně koncových cen si budeme muset ještě chvíli počkat.

Diskuze (2) Další článek: Týden: nižší ceny, nové aféry, nové systémy

Témata článku: , , , , , , , ,