Office Mix: PowerPoint pro učitele a lektory

Microsoft uvolnil do veřejného testování službu Office Mix. Jedná se o speciální doplněk pro PowerPoint 2013, který převede klasickou prezentaci do HTML5 a vystaví na webu mix.office.com.

785656840
Doplněk Office Mix pro PowerPoint pomůže upravit a nahrát klasickou prezentaci na web

Tím to ale samozřejmě nekončí. Mix nabízí autorovi nástroje, aby mohl prezentaci proměnit do výukového kurzu, služba totiž primárně cílí na učitele a lektory všeho druhu. Do prezentace tedy můžete pomocí doplňku nahrát dění na obrazovce (screencast), video z webkamery, videa z databáze Khan Academy a vše samozřejmě můžete ozvučit vlastním hlasem.

459041626 463534206 
Katalog kurzů s možností přehrání, sdílení a stažení a ukázka v praxi. Prezentace se spustí jako HTML5 animace, přičemž můžete přeskakovat mezi kapitolami a zvýšit rychlost. Autor může vyžadovat i interakci a třeba zadání nějaké hodnoty, čili prezentace může obsahovat třeba kvíz.

Office Mix je sice otevřený pro veřejné testování, musíte si o něj ale zažádat na webu Microsoft Connect. Pokud nemáte PowerPoint 2013, můžete si odtud stáhnout půlroční zkušební verzi. Více informací najdete v blogovém zápisku.

Diskuze (12) Další článek: Podívejte se: Budou takto vypadat chytré hodinky od Microsoftu?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,