Microsoft Office | Office 365 | Fluent Design

Office budou mít zcela nové ikony. Postupně budou následovat i Windows

Microsoft se pochlubil novými ikonami Office, které bude nasazovat v následujících měsících. Nového vzhledu se následně dočkají i další aplikace Microsoftu, například Skype či OneDrive. Oproti předchozím verzím jsou barevnější a jednodušší, designérům se ale podařilo zachovat základní rozpoznávací znaky.

Hlavní změnou nových ikon v balíku Office 365 je upozadění typicky velkých počátečních písmen jednotlivých programů. Designérům se je podařilo zmenšit a přinést k nim doprovodnou grafiku, která vytváří druhý panel. Díky tomu jsou ikony snadno rozpoznatelné a přesto působí nově. Microsoftu to navíc umožní využívat pravou část s písmenem a levou grafickou část pro některé konkrétní případy odděleně aniž by přišli o jasné vizuální pojení s produktem.

1_k3I0rXtvYVxw_TQIpjAFxA.jpeg
Takto šel čas s ikonou Wordu. Nová verze je značně jednodušší a barevnější, přesto ji lze ale na první pohled snadno rozpoznat.

Nové ikony budou napříč všemi platformami, kromě Windows se tak s nimi setkáme i na webu a v mobilních aplikacích. Designéři si navíc vzali na paškál i OneDrive, Skype a další služby. A pokud se podíváme pozorněji na jeden ze zveřejněných screenshotů, dočkat by se mohly i všechny předinstalované programy v rámci Windows 10.

Vše zapadá do aktuální designové strategie, které Microsoft říká Fluent design. Vše aktuálně promítá do Windows 10, kde s každou další aktualizací přibývají nové prvky a celý systém se stává o něco jednotnější. V rámci Office naštěstí nebudeme muset čekat několik let, nových ikon bychom se měli dočkat v následujících měsících. Doufejme, že vše ostatní bude velmi brzy následovat a nenastane situace, kdy polovina služeb již bude mít nové ikony, zbytek ale bude stále s těmi starými.

Diskuze (42) Další článek: Luxusní spojení: Apple bude spolupracovat s módními značkami Gucci a Saint Laurent

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,