Microsoft | Office 365 | Microsoft 365 | Předplatné

Office 365 v dubnu končí, nahradí ho předplatné Microsoft 365. Přibudou funkce navíc

Microsoft již poměrně dlouho nabízí běžným spotřebitelům předplatné Office 365, pro firemní pak má navíc i Microsoft 365. U druhého nyní došlo k rozšíření pro všechny a zároveň si firma připravila několik novinek v rámci balíku Office.

Nové předplatné Microsoft 365 pro jednotlivce a domácnosti  startuje od 21 . dubna a stejně jako dosavadní Office 365, které nahradí, nabídne přístup k nejnovější verzi programů z balíku Office, úložiště na OneDrive, ale i přístup do Microsoft Teams a funkci Family Safety.

Některé funkce ale, včetně dvou posledně zmiňovaných programů bude Microsoft vypouštět v následujících měsících. Jedná se tedy o klasické předplatné, kdy jsou funkce přidávány postupně. Speciálních vylepšení se ale uživatelé dočkají i v rámci Wordu, Excelu, Outlooku a dalších programů.

Speciální verze Microsoft Teams pro běžné uživatele bude cílit hlavně na komunikaci v rámci rodiny a plánování. Jednat se tak bude o klasický chat, ve kterém ale bude snadné sdílet dokumenty z OneDrive, stejně jako posílat animované GIFy. Nechybí ani možnost sdílení polohy a další vychytávky, které mají ale i ostatní komunikátory. Je tak otázkou, zda uživatelé chtějí další od Microsoftu. Hlavně, když už tu jeden je – Skype.

5719cdba-17f3-4a54-819c-b744bf83e2de402e84c6-32ac-47d2-8095-c73d5f8c620a 
Běžní uživatelé se dočkají i vlastní verze Teams a nové aplikace Family Safety.

Nová aplikace Family Safety zase umožní sledovat, kde se nachází rodinní příslušníci. Umožní ukládat oblíbená místa a třeba se nechat upozornit, kdy některý z příslušníků na místo dorazí, či jej naopak opustí.

Nejvíce exkluzivních funkcí a novinek ale bude v rámci balíku Office. V rámci Wordu se můžeme těšit na pokročilejší opravy chyba  gramatiky. PowerPoint získá vylepšení funkce Coach a v Excelu si zase lépe půjde spravovat osobní finance. Rozšíření se dočká i nabídka fontů – přibude jich na 300. K tomu bude i 200 nových šablon či skoro tři tisíce ikon pro použití v rámci dokumentů.

Přechod všech uživatelů na novou verzi předplatného by měl proběhnout v průběhu dubna, kromě dodatečných funkcí a názvu by se ale nemělo nic jiného měnit.

Zdroj: The Verge

Diskuze (55) Další článek: Webkamery jsou nový toaletní papír. V obchodech prostě nejsou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,