Office 2000 CZ - kdy, s čím a za kolik

Dnes již je v lisu anglický Office 2000, v přípravě je český Office 2000. Co bude umět, a kdy ho uvidíme?
Dnes již je v lisu anglický Office 2000, v přípravě je český Office 2000. Co bude umět, a kdy ho uvidíme?

Konečná verze Microsoft Office 2000 se od již dříve popisované bety 2 příliš neliší. Pracně budete shánět dokument popisující rozdíly proti betě 2 a s největší pravděpodobností změny neodhalíte. Všechny prvky popisované u dřívější bety 2 tak platí v plné míře i pro závěrečnou ostrou verzi.

Office 2000 zavádí nový způsob instalace jazykových modulů, ke standardní anglické verzi si budete moci dokoupit jazykový balík – cédéčko s šesti jazykovými variantami Office 2000. Česká verze bude tak řešena dvěma způsoby. Jednak jako samostatná česká verze s českou instalací a vším okolo a jednak jako jeden z jazykových modulů. Microsoft ale pro instalaci různých jazykových mutací bude vyžadovat jako základní verzi anglický Office. Bude sice zřejmě možné nainstalovat třeba francouzský modul na českou verzi Office, ale Microsoft něco podobného nebude podporovat a nebude řešit s tím spojené problémy. Klíč je totiž v tom, že jednotlivé národní verze Office jsou na úrovni kódu odlišné a nešlo by odladit vše se vším.

Opět budeme pykat za složitost své mateřštiny a českou gramatiku ještě v Office 2000 neuvidíme. Konečně ale asistenti Office nebudou sloužit k pouhému vyvolání běžné nápovědy a budou již podporovat dotazování v českém jazyce.

Jak jsme již psali, česká verze Office 2000 se čeká někdy v červenci. Co se týče ceny za Office 2000 ještě není nic oficiální. Jsou ale jisté náznaky, že by Office 2000 mohl mít ve srovnatelných balících nižší ceny než Office 97. V Office 2000 je totiž kromě verzí Standard a Professional i verze Premium. Ta by mohla cenou odpovídat dnešní ceně za Office 97 Professional a Profi verze 2000 by stála stejně jako dnešní verze standard. Nejednalo by se tedy o zhuštění více balíků do stejného cenového rozmezí, spíše o nastavení ceny o stupeň níže, než je tomu doposud.

Váš názor Další článek: LED v sektoru C1

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,