Odštěpný závod SPT není pirátem

Odštěpný závod STP Telecom, služby profesionálních sítí, převzal od Agentury pro ochranu softwaru osvědčení Deklarace softwarové čistoty.
Odštěpný závod STP Telecom, služby profesionálních sítí, převzal od Agentury pro ochranu softwaru osvědčení "Deklarace softwarové čistoty". Završil tak proces evidence a legalizace veškerého softwaru, používaného na všech svých osobních počítačích v rámci interní počítačové sítě.

Většina softwarového vybavení – přes 60 %, má tento odštěpný závod SPT od Microsoftu – prakticky všechny stolní počítače pracují pod Windows a s MS Office. Další software, používaný u SPT, je např. od společností Oracle nebo Corel.

Celá akce má podle SPT a BSA sice "pouze" prestižní hodnotu. Avšak vzhledem k tomu, že ztráty z krádeží softwaru a jeho nelegálních aktualizací, představují celospolečenské ztráty jdoucí do stovek milionů korun, se jedná o něco, čemu lze říci cesta. Tento odštěpný závod je přitom pouze dvanáctou firmou, která od BSA tento certifikát obdržela. Přidala se tak k tzv. softwarově čistým společnostem, které se dokáží prokázat legální koupí používaného softwaru, a to jak licencemi, tak zaplacenými daňovými doklady.

Vzhledem k opravdu téměř volné tvorbě cen tarifů za telefonní hovory si SPT naštěstí téměř nemusí s cenou za kancelářské balíky dělat hlavu.

Váš názor Další článek: @Home koupí Excite za 6,7 miliardy dolarů

Témata článku: , , , , ,