Odborníci varují před aktuálními chybami v zabezpečení

Společnost Computer Associates (CA) prostřednictvím své tiskové zprávy dnes varovala před chybami, které byly zveřejněny v rámci dubnových záplat Microsoftu a které významně zvyšují potenciální zranitelnost operačního systému Windows.

CA se ve zprávě převážně věnuje problému popsanému v Microsoft Security Bulletinu MS04-013, popisujícímu chybu v MHTML poštovního klienta Microsoft Outlook Express. Tato chyba ve výsledku dokáže plně zpřístupnit vzdálený počítač a to i za situace, že Outlook Express není výchozím poštovním klientem.

“Vzhledem k tomu, že většina potenciálních problémů nebyla dosud známá, hackerům může trvat několik dní nebo týdnů, aby vyvinuli nástroje pro napadení a následného narušení postižených systémů,” dodává Peter Dulay, specialista na bezpečnost a ochranu dat společnosti Computer Associates.

V rámci pravidelných aktualizací společnost Microsoft vydala v dubnu čtyři opravné balíčky, ze kterých jsou 3 označeny kritickým stupněm - proto není dobré tyto aktualizace podceňovat a neinstalovat.

Podrobnější informace o aktualizacích si můžete přečíst v našem pravidelném souhrnném článku, který ve stručnosti shrnuje veškeré potřebné informace.

Zdroj: Computer Associates

Váš názor Další článek: Lindows je nově Linspire

Témata článku: , , , , , , , , ,