Oculus VR už prodal přes sto tisíc vývojářských verzí brýlí Oculus Rift

Zda se to až neuvěřitelné, ale brýle Oculus Rift pro virtuální realitu od společnosti Oculus VR, kterou nedávno za dvě miliardy dolarů koupil Facebook, se i přes status „vývojářského prototypu“ prodávají nadmíru dobře.

Jak Oculus VR informoval na svém fórum, první kusy nové generace brýlí (DK2 – Development Kit 2) už se chystají do distribučního centra a během července by k majitelům po celém světě mělo dorazit přes deset tisíc brýlí, které mají nové OLED displeje s vyšším rozlišením, nové senzory a další novinky. Stále se však jedná o vývojářský prototyp. První šťastlivci by se měli dočkat 14. července.

691886516.jpg
Oculus Rift má v druhé generaci i externí kameru, která vyhodnocuje pohyb v prostoru a výšku s milimetrovou přesností a extrémně nízkou odezvou

S druhou generací bylo dosaženo přes 45 000 objednávek, někteří se tak dočkají spíš až v průběhu srpna. Celkově se tak už prodalo přes sto tisíc kusů, přičemž cena za jeden kus je aktuálně 350 dolarů.

Výsledkem je, že je k dispozici opravdu velká spousta softwaru, oficiální i spousta neoficiálních úprav pro současné i starší hry a také velká řada příslušenství, které jsou v prodeji či ve vývoji.

Datum uvedení finální verze určené pro běžné uživatele, zatím stále není k dispozici. Podle zakladatele ale díky Facebooku mohou vytvořit mnohem dokonalejší produkt a dovolit si použít kvalitnější komponenty po všech stránkách, které byly původně plánované až v případné budoucí verzi a při opravdu obří hromadné výrobě.

Diskuze (1) Další článek: Nvidia Shield 2 prý dorazí na trh v srpnu, uvnitř bude Tegra K1

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,