Facebook | Virtuální realita | Oculus

Oculus VR bude ve virtuální realitě vyžadovat přihlašování pomocí Facebooku

Společnost Oculus VR, která stojí za několika generacemi helem pro virtuální realitu, se v nejnovějším případě trefila do černého s produktem Oculus Quest, který umožňuje provoz virtuální reality bez počítače (uvnitř je mobilní čipset a baterie), ale nově také podporuje připojení k počítači pro hry a aplikace s vyšší kvalitou.

Na spadnutí je už nová generace, ke které unikly první snímky, ale nyní se objevila informace, která rozhodně řadu uživatelů nepotěší. S novou aktualizací už totiž nebude možné se registrovat v rámci Oculusu, ale bude nutné přihlášení pomocí účtu na Facebooku. Dříve byly možné obě volby.

Oculus VR patří Facebooku a tento krok tak není překvapením - Facebook si uživatele „zamkne“ pod jedním vlastním účtem přes jeho platformu. Omezení začne platit od října a týká se pouze nových registrací. V roce 2023 však bude kompletně ukončena možnost přihlašování přes účty Oculus i u stávajících uživatelů.

Zajímavostí je, že pokud do té doby nepřejdete na přihlašování přes Facebook, může dojít ke ztrátě dat u některých aplikací a her. Facebook se ale vyjádřil, že se pokusí celý proces zabezpečit tak, aby uživatelé o nakoupený obsah nepřišli.

I když budete přihlášení přes Facebook, stále bude možné být „anonymní“ z toho pohledu, že vás přátelé nebudou moci ve virtuální realitě najít a případně se s vámi spojit. Facebook by v tomto režimu rovněž neměl sdílet žádné informace na zeď a další místa.

Facebook má dle posledního sčítání přes 2,5 miliardy měsíčně aktivních uživatelů.

Diskuze (19) Další článek: „Hydrodynamický běžecký pás“ umožňuje studovat mořské mikroorganismy zcela novým způsobem

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,