Virtuální realita | Oculus Rift

Oculus Quest: nový headset pro levnou virtuální realitu v celé místnosti a bez drátů

Oculus již dříve představil levnou samostatnou „mobilní“ helmu pro virtuální realitu – Oculus Go. Problém ale je, že nemá senzory pro snímání pohybu v prostoru, takže detekuje pouze otáčení a naklánění hlavy. Kvůli tomu se jedná o pasivní virtuální realitu v sedě nebo v leže. Nyní ale Oculus přichází s novým mobilním produktem v podobě Oculus Quest.

Systém Oculus Quest zahrnuje jak samostatně fungující helmu, kterou pohání mobilní čipová sada, tak i dva bezdrátové ovladače Touch. Hlavní předností je snímání pozice v prostoru (6DoF), díky čemuž je možné si virtuální realitu užívat jak po celé místnosti, tak třeba i ve více místnostech.

Oculus Quest je vybaven stejnými displeji jako Oculus Go, které mají rozlišení 1 600 × 1 440 pixelů pro každé oko zvlášť. Vylepšený byl i zvuk, který by měl mít lepší basy a poskytovat kvalitnější prostorový zážitek. Facebook prozradil zatím jen málo informací, protože novinka bude dostupná až na jaře roku 2019.

Bylo ale upřesněno, že koncová cena za 64GB variantu bude 399 dolarů (přibližně 11 tisíc korun s DPH) a při představení bude k dispozici 50 herních titulů, včetně Vader Immortal: A Star Wars VR Series, Robo Recall, The Climb a dalších.

Diskuze (3) Další článek: Hlasem ovládaná mikrovlnka nebo adaptér do auta: Amazon představil 12 nových hraček s Alexou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,