Obrovský úspěch obří formule!

Autíčko na dálkové ovládání bývá častým Vánočním dárkem. Pod letošními vánočními stromečky je nejžádanější obří formule. Svojí velikostí i výkony okouzlila nejen děti ale i jejich tatínky. Ty potěšila i přístupná cena.

Jedním z hitů letošních vánoc je bezpochyby obří dálkově ovládaná formule. Jde o pěkně provedený R/C model formule, který měří impozantních 80 cm a jezdí rychlostí až 27 km/h. Díky těmto parametrům tedy není jen hračkou pro malé kluky, ale zaujme i jejich tatínky.

Základní vlastnosti formule

Hned první dojem je obrovský. Lépe řečeno formule je obrovská! Je bezmála metr dlouhá s pěkně provedenými detaily. Váží 2,5 kg a díky silnému motoru dokáže ujíždět rychlostí až 27 km/h. Odpružený podvozek, diferenciál na hnané zadní nápravě a pneumatiky z měkké gumy propůjčují modelu skvělé jízdní vlastnosti. Rychlost, akceleraci, průjezdy zatáčkami, smyky, vše zažijete měrou vrchovatou a natolik sugestivně, že chvilkami možná zapomenete, že nesedíte v opravdovém závodním monopostu. Formule na jedno dobití NiMH akumulátorů ujede až 9 km (cca 20 min. nepřetržitého provozu). Spoilery jsou vyrobeny z pružného odolného plastu.

 

Ovládání

Přestože formule umí uhánět opravdu hodně rychle, je její ovládání překvapivě příjemné a bezpečné. Toho je dosaženo jednak technickým řešením samotného podvozku a také zvoleným typem ovladače. Ovladač tvaru pistole se pohodlně drží. Volba směru jízdy vpřed-vzad (ve dvou rychlostech) a „přidávání plynu“ jedním prstem je přirozená. Řízení směru jízdy kolečkem ve tvaru volantu je pro laika intuitivnější, než u rozšířenějších ovladačů s páčkami. Jelikož dosah ovladače je ve volném terénu 100 metrů, zajišťuje kontrolu i nad autem jedoucím ve velké dálce.

Výbava a doplňky

Vybrat si můžete ze dvou barevných variant. Červeno-bílá s frekvencí ovladače 27 MHz a černo-stříbrná s frekvencí 40 MHz. Různé ovládací frekvence Vám dovolí pořádat i vlastní „Velkou cenu“!

Součástí základního balení je mimo kompletně sestavené formule a ovladače také NiMH akumulátor s nabíječkou a 8 ks tužkových baterií do dálkového ovladače. Stačí tedy rozbalit, nabít akumulátor a můžete vyrazit závodit.

Pokud máte velké závodní ambice můžete si přiobjednat též náhradní akumulátory, sady pneumatik i s disky. Předností modelů od Pilotmanie je též případný záruční i pozáruční servis včetně přístupnosti všech náhradních dílů v ČR.

Formuli lze objednat za cenu 1990 Kč na www.pilotmania.cz. Tam také naleznete více informací a ukázková videa.

 

Diskuze (78) Další článek: HP bude mít regionální centrálu v České republice

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,