Google | Prohlížeče | Chrome

Obraz v obraze pro všechna videa. Chrome vylepšil užitečnou funkci, už bude fungovat i mimo YouTube

Chrome v aktuální testovací Canary verzi přináší novinku, která potěší nejednoho fanouška internetových videí. Google totiž rozšíří funkci „obraz v obraze“, která se tím stane funkční i u videí, kde dříve nebyla dostupná.

Funkci obraz v obraze má Chrome již poměrně dlouho, nefunguje ale u všech videí. Plná podpora je pochopitelně na Youtube, ale na ostatních webech záleží na vývojáři a použitém přehrávači. Nyní ale Google v Canary verzi Chromu přidal možnost zobrazit si video ve vyskakovacím okně z jakékoliv stránky.

image.png 
Funkce obraz v obraze funguje i u videí, které ji za normálních okolností nepodporují.

Vše je integrované do nového okna sdružujícího všechny stránky, které aktuálně přehrávají video. Vedle ovládacích tlačítek (jejichž počet opět závisí na vývojáři) tak nově naleznete tlačítko pro vyvolání obrazu v obraze. Po jeho stisknutí se video zobrazí nezávisle na okně prohlížeče a je vždy ukotvené tak, aby bylo vidět.

Novinka je dostupná v rámci Canary verze, kde by již měla být automaticky aktivována. Pokud se tak nestalo, můžete si aktivovat funkci skrze stránku about:flags na adrese chrome://flags/#global-media-controls-picture-in-picture.

Aktualizováno: Google má vlastní doplněk pro Chrome, který umožňuje dát jakékoliv video (včetně Netflixu) do nového okna. Po jeho nainstalování stačí u přehrávaného videa stisknout klávesovou zkratku Alt + P.

Chrome v aktuální stabilní verzi přináší lepší práci s cookies:

Zdroj: Android Police

Diskuze (8) Další článek: Absolutně tiché a s 12letou zárukou: Seasonic představil nové bezvětrákové zdroje s výkonem až 700 W

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,