Obojživelná myš od A4Tech

Dřívější nadvláda kuliček v myším světě dnes bere postupně za své - dnes již vítězí myšky, které snímají pohyb optickým čidlem (a přisvěcují si k tomu červeným světlem). Jedinou skvrnou na přitažlivosti těchto myšek byl jejich vysoký odběr a s tím spojená nemožnost výroby oblíbeného bateriového bezdrátového / rádiového provedení. Tento problém trval jen do doby, než někdo vymyslel optické myšky s akumulátory a nabíjecími stojánky - prostě pohoda. Nepřejte si však slyšet, co říkají majitelé těchto myšek v situaci, kdy zrovna "dojdou akumulátory". To, že se tento problém dá řešit elegantně a pohodlně ukazuje myš s kódovým označením RFSOP-35 od formy A4 Tech.
Kapitoly článku

Balení myšky RFSOP 35 patří k dnešnímu vysokému standardu. Vlastní myška se skrývá v průhledném domečku tak, že ihned vidíte jaká vlastně je: s připojením PS/2, dvoutlačítková s "klikacím" kolečkem. Rozměrem a tvarem je spíše vetší, příjemně "kopcovitá" a je symetrická - vhodná jak pro praváky, tak pro leváky.

První dojem

Bezdrátová optická myška od A4 techu působí na stole docela luxusním dojmem. To je zcela jistě v pořádku, neboť i cena je docela luxusní (doporučená maloobchodní cena byla stanovena na 1190,- Kč bez DPH). Zbarvení je diktováno posledním šedočerným módním trendem - design je trojbarevný, byl použit světlý a tmavě šedý + černý poloprůhledný plast.


...kdepak ty myško kabel máš...

V levé části myšky je pod tmavým poloprůhledným plastem umístěná indikační LED dioda.


Podvozek je - jak jinak než bez kuličky
(vpravo vidíte NiMH akumulátory).

Wireless komunikace


Přijímač není o mnoho větší od krabičky cigaret...

Přijímač je absolutně bezúdržbovým zařízením - o nic se nemusíte starat. Napájí se portem z počítače a můžete ho klidně hodit do změti kabelů za stůl. Při komunikaci s myší nevyžaduje přímou viditelnost a tak je pouze na vás, kam ho dáte. Dokonce ani dodaný kabel nemusí být rozmotaný, klidně jej nechejte ve svazku - pak ale trochu omezíte dosah, na pouhý 1.5 až 2m. V průběhu práce s myší na přijímači problikává kontrolní zelená LED dioda.

Komunikace myš (RF-pointing device) - přijímač je plně digitální. Myška má při výrobě stanoven unikátní identifikátor, tzv. ID (0-255). Speciální utilitou je možno na jednom přijímači dodatečně registrovat i několik ID různých "RF" zařízení. Tím je možno například použít novou myš se současným přijímačem, dvě myši současně atd. Pro zvýšení odolnosti proti rušení, můžete na myši i přijímači zvolit jednu ze dvou komunikačních frekvencí (přepínač 1-2). Maximální dosah je asi 4 metry - a to v závislosti na umístění přijímače.

Jistě si však stále kladete otázku, kdy se konečně vytáhnu s tou dříve zmiňovanou senzační inovací - čtěte dále...

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,