Občerstvěte registry bez restartování

Některé změny v registrech vyžadují restart systému. Pokud testujete nějaké nastavení, není nutné přestartovávat celý systém, ale stačí restart prostředí.
Některé změny v registrech vyžadují restart systému. Pokud testujete nějaké nastavení, není nutné přestartovávat celý systém, ale stačí restart prostředí. Stiskněte klávesy Ctrl-Alt-Del a objeví se seznam spuštěných úloh. Vyberte z ní Explorer a stiskněte tlačítko ukončit úlohu. Objeví se známé okénko s dotazem na ukončení Windows. Zde stiskněte tlačítko Storno. Po chvíli Windows zjistí, že se jim nepodařilo ukončit Explorer, tedy celé prostředí a nabídnou násilné ukončení aplikace Explorer. Zde již potvrdíme, že chceme ukončit Explorer.

Explorer obstarává základní uživatelské rozhraní Windows, proto bez něj nemohou vůbec fungovat. Windows si tedy samy nahrají nový Explorer a s ním se natáhnou i aktualizované informace z registrů.

Bohužel se při tomto postupu neobnoví ikonky vpravo dole na hlavním panelu. Tento postup lze tedy využít jen pro fázi experimentování, kdy toto malé nepohodlí přežijete. Pochopitelně si před restartováním prostředí uložte všechnu rozdělanou práci, mohli byste o ni přijít.

Diskuze (4) Další článek: Computer 12/99

Témata článku: , , , , , , ,