OASA pojede se silným motorem

Česká společnost OASAa Computers a německá společnost debis Systemhaus oznámily 10. listopadu 1998 vznik nové společnosti - debis OASA IT Services.
Česká společnost OASAa Computers a německá společnost debis Systemhaus oznámily 10. listopadu 1998 vznik nové společnosti -- debis OASA IT Services. Tato nová společnost převezme do konce letošního roku většinu aktivit společnosti OASA Computers. Finanční objem transakce, kterou zprostředkovala jedna poradenská firma, přesáhl částku 100 milionů korun.

Bude to v podstatě Daimler Benz
Dceřiná společnost gigantu Daimler Benz, debis Systemhaus, je jedním z největších poskytovatelů služeb informačních technologií nejen v Evropě, ale i ve světě. Společný podnik debis Systemhaus a OASA má přinést rozšíření a zkvalitnění portfolia služeb, kterým se firma OASA již věnovala, a zároveň má poskytnout solidní mezinárodní zázemí, které má napomoci další expanzi na českém a slovenském trhu.

Společnost debis Systemhaus založila podle smlouvy novou společnost debis-OASA IT Services, do níž -- kromě základního jmění -- jako svůj vklad vnesla také podstatnou část aktiv firmy OASA Computers, která předtím odkoupila. Podíl debisu v nové firmě činí 75 %. Zbylou čtvrtinu vložila šestice manažerů a zároveň majitelů společnosti OASA Computers.

Firmu bude řídit dosavadní management OASA Computer, zástupci společnosti debis Systemhaus budou vykonávat především dozorčí roli. Příští rok se očekávají tržby nové společnosti ve výši přibližně 450 milionů korun.

Zaměření na služby
Nová společnost debis-OASA IT Services se bude zaměřovat především na služby pro oblast bankovnictví, telekomunikací, průmyslu, veřejného sektoru a pro rozvodné společnsti. Její hlavní specializací bude systémová integrace a podpora, a především nově rozvíjený outsourcing IT (pronájem informačních technologií a služeb) kde se hodlá opírat především o podnikový informační systém SAP R/3. Debis-OASA IT Services hodlá být do dvou let na poli IS a SAP R/3 u nás na druhém až prvním místě.

S jiným názvem ke kořenům
Původní OASA nebyla prodána celá, zbytek firmy se bude i nadále věnovat tomu, s čím začínala -- prodeji notebooků a telekomunikační technice. Dohoda se společností debis je však taková, že tato původní firma se bude muset přejmenovat.
Váš názor Další článek: Windows NT a VELMI velké disky: co s tím?

Témata článku: , , , , , , , , ,